Wu Ming.cat

A l'esquerra, la CUP

9 de febrer de 2009
0 comentaris

Sherman?s March (Ross McElwee)

El cineasta mira de seguir la petja del general Sherman, el qual va arrasar el sud dels EE.UU. en la batejada com la “Gran Marxa”. Mentrestant, es trenca al matrimoni d’en McElwee (…)

I, efectivament, el film n’aplega ambdues coses.

Un recorregut per les empremtes i els solcs físics i psíquics deixats per la Guerra de Secessió entre el nord i el sud (monuments, destrosses, paratges en guerra…), personalitzat en el general. Element, l’itinerari, que constituïa l’única fita del film.

Passa, però, que el matrimoni del director se’n va anar a can Pistraus i en McElwee ens va voler il·lustrar sobre la cerca d’una nova companya. Vuit foren les dones interviuades i vistes. I vuit han estat els retrats impagables des del punt de vista personal i psicològic (mormones, antigues Miss, ecologistes, examants, aspirants a model…).

Com s’esdevé habitualment amb el gran realitzador de Carolina del Nord, a banda de la descripció, els comentaris en of, la ironia, el comentari punyent i agut, el laconisme de les contestes, hi trobem la seva por a una guerra termonuclear. També en una exploració sobre l’amor, les relacions de parell, l’afinitat, el desamor, el desinterès, la rutina, els interessos, com d’efímer és tot plegat…

Guardonada en el Festival de Sundance, la pel·lícula va constituir un nou pas endavant en la seva carrera.

Per cert que el film es titula “Sherman’s March”, i té per subtítol: “A Meditation of the Possibility of Romantic Love in the South During an Era of Nuclear Weaopons Proliferation”.

. Sherman’s March. Dir. Ross McElwee. 1986. 155 minuts. USA.

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!