Wu Ming.cat

A l'esquerra, la CUP

2 de febrer de 2011
0 comentaris

OSTÁ, el sindicalisme aragonès nacionalista

Una de les coses que dificulta la creació d’organitzacions sindicals d’arrelament nacional i independent a cada nació o regió, és la divisió, el minifundisme sindical dels que es veuen com a alternativa, quan ni tan sols tenen capacitat de sumar en el propi camp sindical (…)

En l’àmbit aragonès, una de les excepcions, creiem que és l’Organització Sindical de Treballadors d’Aragó.

La Unió Sindical de Treballadors d’Aragó-USTA va néixer el 2002. El mateix any, es dissolia el Sindicat Aragonès-SIAR, qui es fusionà amb la USTA, d’aquí va néixer OSTÁ tot agrupant col·lectius d’empresa prou representatius i una base afiliativa no gens menyspreable

A partir de la suma, va engegar-se l’expansió arreu d’Aragó d’aquesta nova proposta sindical. A hores d’ara, ultrapassa els 3.000 afiliats i afiliats, i els 300 delegats i delegades, essent la tercera força sindical aragonesa.

Nacionalista, democràtic, participatiu, són alguns dels principis que informen l’OSTÁ.

De tota manera, queda molta feina a fer, per tal d’aglutinar les diferents confederacions sindicals aragoneses que es presenten com a alternativa al sindicalisme oficial i burocràtic. L’OSTÁ és, en qualsevol cas, una passa en la bona direcció, en la direcció de l’èxit i l’eficàcia.

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!