Wu Ming.cat

A l'esquerra, la CUP

13 d'agost de 2009
0 comentaris

El encargo del cazador (Joaquim Jordà)

Incursió documental sobre la vida i l’obra de l’arquitecte i cineasta barceloní Jacint Esteva. Un nom, com tantes altres, colgat en l’oblit (…)

El film es basa en imatges, gravacions del propi Esteva, a més, de testimonis de gent ben propera: Ricard Bofill, Luis García Berlanga, Pere Portabella, Luis Ciges, dues de les filles, les tres dones amb les que hi va viure, amics, coneguts, i saludats.

 

Malgrat el plantejament convencional de la pel·lícula, Jordà sempre és Jordà, introdueix alguns elements innovadors com ara: la filmació d’entrevistes en pla seqüència, els primeríssims plans, la repetició o reiteració d’escenes, l’aparició de la veu del director, de la seva imatge… Amb un estil morós, que respira, reflexiu.

 

Parlem d’una proposta interessant, d’un autor, Jacinto Esteva Grewe, no prou conegut ni estudiat, mort per suïcidi, en 1985, amb 49 anys d’edat, vinculat a l’Escola de Barcelona i a la gauche divine.

 

. El encargo del cazador. Dir. Joaquim Jordà. Participants: Romà Gubern, Jorge Herralde, Terenci Moix, Romy, Ana, Ricard Bofill, Pere Portabolla… 90 minuts. Catalunya. 1989.

 

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!