D’entrada, aquest projecte sembla guardar força paral·lelismes amb d’altres de recent creació: celler amb pocs anys d’existència, creat a partir de zero i sense una dedicació professional prèvia dels seus impulsors en l’àmbit agrícola. En aquest cas concret, compta amb una finca de quaranta-nou hectàrees, situada enmig de boscos, a una alçada d’entre 350 i 450 metres, al terme municipal d’Hostalets de Pierola. El seu propietari, vinculat a establiments de restauració, la va descobrir l’any 2000. Hi ha plantades tres hectàrees de vinya, de les varietats sirà, garnatxa, cabernet sauvignon, monastrell i marcelan. Però, a diferència d’altres experiències que no han resultat del tot reixides, sembla que està aconseguint bons resultats, com ho demostra l’acurat conreu de la vinya, cercant baixes produccions, o l’elaboració moderna dels seus vins, tot i que a petita escala encara.
Actualment, el celler ofereix dos vins negres: Alcor, que seria un primer vi pel seu nivell de complexitat; i Tramp, amb un procés de criança més curt, de només nou mesos, i que va sortir per primera vegada al mercat amb l’anyada 2011; a banda d’un vi rosat, Quike [els noms escollits per als vins no semblen, precisament, el major actiu del celler].
En alguna altra ocasió ens hem referit al potencial dels vins negres elaborats a les zones de major alçada de la DO Penedès, que per les seves característiques climàtiques i d’insolació presenten una major frescor i un tacte elegant. El tast d’aquest vi ens referma en aquella idea, que es fa extensiva en aquesta ocasió a un seguit de municipis situats al nord de la DO, en una llengua situada entre el sud-est de la comarca de l’Anoia i el nord del Baix Llobregat, alguns formant part de la DO i d’altres limítrofs (com seria el cas d’Esparraguera), però tots ells amb el massís de Montserrat com a referent comú, situat a la seva esquena. En aquesta zona s’hi estan desenvolupant diverses experiències a les que val la pena parar-hi atenció.
Pel que fa al Tramp, es caracteritza per una factura molt actual que aporta fruitositat i frescor, potenciades per fermentacions i maceracions concentrades, i una fusta elegant. Es troba encara en un bon moment de consum. No és difícil pronosticar que aquest vi anirà a més en properes anyades, a mesura que els ceps incrementin la seva edat, repercutint en la qualitat i propietats del raïm.
Com va passar amb la mascota de la finca, aquest vi també és una petita troballa.