Comentari:
Pel que fa a aquesta garnatxa blanca, ha estat sotmesa a un detallat procés d’elaboració. Provinent de la finca Quart, de terreny argilocalcari pedregós, el raïm es verema manualment en dues passades diferents, amb una producció de tan sols dos quilograms per cep. En la més primerenca, es busca obtenir una aportació de fruita àcida i fresca; en la més tardana, amb el raïm ja completament madurat, s’aconsegueix l’estructura i grau alcohòlic característics de la varietat. Al celler es treballa en atmosfera inert per a minimitzar l’oxidació del raïm. El most fermenta en dipòsits d’acer inoxidable a baixa temperatura. Posteriorment, reposa durant tres mesos en contacte amb les mares. Finalment, el vi resultant s’estabilitza en fred i es filtra, sense clarificar.
Altres informacions. El Frisach Selecció ha obtingut el distintiu “Terra Alta Garnatxa Alta 100×100” que atorga el Consell Regulador de la DO Terra Alta. D’altra banda, compta amb la certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) com a vi procedent d’agricultura ecològica.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!