Comentari:
En aquest context el Via Terra pot semblar un vi menor, però el cert és que el balanç resulta prou brillant, tant per la seva intensa expressió aromàtica (el vi resultant de la fermentació roman en contacte amb les mares fines del raïm), com pel seu pas per boca afruitat i llaminer.
Elaborat exclusivament amb garnatxa blanca, aquesta procedeix de vinyes plantades en terrer de “tapàs” i “panal”, terrenys poc productius de consistència argilosa. Una de les claus per obtenir aquest reeixit resultat, segons explica el propi celler, és la doble verema del raïm a l’agost, consistent en una de primerenca que reforça la frescor de la fruita i una segona, amb el raïm ja més madurat, que aporta estructura i grau.
Seguim recomanant la visita al web del celler, ben especialment per conèixer una mica més les especificitats dels sòls d’aquesta DO (tapàs, tapàs blanc, vall, panal, còdols …).
En definitiva, el Via Terra s’inscriu en el grup de vins de tall modern, elaborats per diversos cellers de la DO, que estan revisant i posant al dia l’elaboració de les garnatxes blanques.
Nota de tast. Color groc pàl·lid, net, molt brillant. Aromes vius i intensos, fruita fresca (pera, meló), flor blanca, mel, on s’hi arriba a intuir un fons mantegós. Ampli en boca, molt bona acidesa, afruitat, llaminer, gens amargós.
Data de tast: setembre 2013
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!