vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

17 de novembre de 2013
2 comentaris

Parrell Jove 2013: novell amb força


“Parrell”

Vi novell negre
DO Montsant
Darmós
Celler: AiBar 1895
Anyada: 2013
Raïm: 40% garnatxa negra, 20% sirà, 20% merlot, 20% cabernet sauvignon
Grau alcohòlic:
14%vol
Preu aproximat: 4 euros


Comentari:

El vi novell de 2013 ja és aquí, i en aquesta ocasió va  arribar rapidíssim, al mes d’octubre encara. No obstant, el cos i l’estructura dels vins del Montsant se situen a anys llum dels promocionats “Beuajolais nouveaux”. Res a veure.

Es tracta d’un vi novell de perfil força clàssic, fresc i afruitat, però amb el vigor i estructura propis del seu territori de procedència, com mostra el fragment de pissarra licorella present a l’etiqueta. En relació a l’anyada 2011, comentada en aquest bloc, aquells interessants i intensos gustos a fruita sobremadurada (melmelada, figa seca) han donat pas ara al protagonisme de la fruita vermella més fresca, habitual als vins novells, convivint amb una amargor vegetal molt marcada, testimoni potser de les conseqüències d’un agost massa sec i calorós.

Un vi de l’any però suficientment madur, molt indicat per a vetllades informals i àpats senzills tot i que no excessivament simples (alguna cosa més que amanida i pasta per entendre’ns), que pot funcionar bé en temps hivernals però, també, ben fresc, quan tornin els dies calorosos de primavera i estiu.


Arribat molt d’hora a les botigues, una estada addicional a l’ampolla l’ajudarà a afinar i proporcionar equilibri.

Un bon vi novell amb les virtuts i limitacions pròpies d’aquest tipus de vins.

Nota de tast. Color cirera brillant. Fruita vermella madura i plantes herbàcies i anisades (regalèssia) en nas. Pas en boca que combina frescor i un punt de vigor, tanins fruiters (gerds, cirera) i amargós alhora.

Data de tast: octubre
2013

Valoració Vins que Estimo: Notable 7,5/10

(Nota. VqE paga els vins que comenta i n’opina sense condicionaments externs)

  1. L’astringència com la té aquest vi, tenint amb compte que els vins joves acostumen a tenir-la molt marcada? Ens podries fer també cinc cèntims dels que anomenes promocionats “Beuajolais nouveaux”?
    Salutacions! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!