Comentari:
Suavitat i potència, modernitat i un cert record de rusticitat alhora, són algunes de les sensacions que suggereixen aquest vi, emmarcat clarament en la filosofia d’elaboració del celler.En relació al “Ses Nines Negre” del mateix celler hi advertim una evident continuïtat, tot i que “El Columpio” se situa un esglaó més amunt pel que fa al seu grau de complexitat. D’un costat, hi trobem una presència més gran en la seva composició de varietats autòctones (manto negre i callet) enfront d’altres d’introducció recent (cabernet sauvignon, sirà i merlot). D’altre, el període de criança és més perllongat (sis mesos) i la fusta seleccionada (roure francès) transmet al vi una influència més subtil i matisada.
Ofereix un tipus d’elaboració molt actual que aporta fruitositat, frescor i la carnositat dels tanins madurs, potenciades per fermentacions i maceracions llargues, i enriquit, finalment, per la influència de notes especiades i torrefactes que aporta la criança en fusta.
I, sobretot, és un vi marcadament local, i mediterrani per extensió (la presència de la sirà també hi ajuda), per les singulars característiques i contrastos –no exempts de rusticitat- que aporten les varietats manto negre i callet, i com no, per la influència del terrer i el clima (amb la singularitat que aporta la proximitat de la Serra de Tramuntana a la DO Binissalem).
Un vi harmònic en el seu conjunt que anima a repetir el tast, i que, com en el cas del gronxador (o de l’engronsadora, que és el mateix), el moviment plàcid del seu vaivé retorna sempre al punt de partida.
Nota de tast. Color cirera intens i cobert, voraviu violat. Complex i expressiu en nas en què destaquen les aromes de fruita vermella mot madures juntament amb fines notes balsàmiques i de torrats. Recorregut en boca sedós i càlid, fruita vermella licorosa, notes provinents de la criança en fusta. Bona acidesa. Equilibrat. Força llarg.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!