Vi: Clos del Pinell 2004, Cellers Unió
DO: Terra Alta
Raïm: Samsó, Garnatxa Peluda, Garnatxa Tinta, Syrah
Elaboració: Vi negre amb fermentació separada de les varietats; envelliment de 12 mesos en bótes de roure.
Grau: 14º
Preu: 10.5 € a la taula del restaurant
Tast: Color cirera intens i bona llàgrima. Un nas ple de fruita vermella i confitures. Pas de boca carnós, ple, la fruita s’integra bé amb la fusta. El vi està en un moment esplèndid, us ho puc assegurar en vam obrir força ampolles.
Glopets: una aposta clara d’un restaurador per un vi de casa. Li carrega el que és just i et regala molt més que un vi, t’ofereix una molt bona manera d’entendre com s’han de promocionar els vins catalans a través de la restauració: bons vins poc coneguts, ben triats i a bons preus a les cartes. Les ampolles ben conservades, el vi en el punt just. Una festa, era Festa Major a Arenys de Munt i a Ca la Pepa Fornera escalfàvem motors per anar a “La Salseta” i honorar Sant Martí. El Clos del Pinell i els Cellers Unó ens van engrescar.
No és el primer cop que els Cellers Unió http://www.cellersunio.com/ apareixen al bloc, fan una feina més que correcta a vàries DO i que no parin. Vins ben elaborats i per butxaques curtes i curioses, per cert tenen botiga online.
I després del restaurant la festa va durar, llarga i forta. El “Have you ever seen the rain ” dels Creedence encara trona per les rieres i rials del Maresme.
Desitjo que aquest Clos del Pinell 2004 us engresqui tant com a nosaltres, que tingueu sort i n’empleneu la copa, li claveu el nas, oloreu fort, xarrupeu i us deliu.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
Molt bé aquest apunt teu. Al montseny ja fa temps que hi estem engrascats i si ane a la fonda montseny és el ví de taula ! Uns cellerers eixerits i savis amb la complicitat de Cellers Unió van començar una ‘invasió fuflunera’ per tot el Montseny.
Xarrupem amb molt de gust i agraïm aquesta feina ben feta dels vins de la nostra terra.
Per cert, a la festa de casament del meu fill ara fa dos anys i mig, el ví era el Clos Pinell i l’èxit va ser extraordinari.