Vi: “La creueta 2006“, Eudald Massana Noya/Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 40%/vi negre ecològic amb 10 mesos de fusta/color cirera granatós, molt lluminós, mitja capa; nas de pebrot vermell, i finalment torrats dolços; en boca és rodó, fresc i un pel àcid, té un final llarg i agradable de fruita vermella/13.5º/9.50€
Vi:”Cal Merlot 2005“, Ferrer i Catasús/Merlot 50%, Cabernet 50%/ vi negre amb 12 mesos de fusta/color cirera amb ribet teula; notes especiades i cuir; ampli i fàcil de beure, final persistent/ 13.5º/7.25€
Vi: “Negre Selecció 12 Vinyes 2006”, Celler Jané Ventura/Ull de llebre, Merlot, Syrah, Cabernet, Sumoll/Vi negre amb 10 mesos de fusta/color cirera, força transparent i lluent; al nas ens dóna melmelada de fruits del bosc, mores, nadius; en boca té un punt dolç, que és barreja amb notes aformatjades, complexe/14º/9.50€
Glopets: Una passejada pel Penedés en 3 copes. Tres glops ben diferents, per pal·ladars que poden ser coincidents. “La creueta” és un molt bon exemple de vi ecològic, que remarca la fruita per damunt de la resta, té temps per arrodonir-se en ampolla; l’etiqueta és de museu. “Cal Merlot” és un vi seriós ben elaborat, on la bóta és molt més present. I el “Negre selecció 12 vinyes” et dóna el que el seu cupatge suggereix un vi complexe, al que potser li manca un pel de fusta.
Tots tres són vins interessant i amb una personalitat diferenciada a uns preus raonables. el que deia un tast del Penedés en tres glops.
D’aquests 3 glops en prefereixo un, però per saber quin és hauràs d’agafar 3 copes, clavar-hi el nas, olorar fort, xarrupar i delir-te.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!