Ens arriba el primer Bag-in-box passat per fusta. Visca la revolució?
Vi: Bag-in-Box, el Celler del Masroig
Raïm: Carinyena 50%, Ull de llebre 20%, Merlot 20%, Garnatxa 10%.
Elaboració: Vi negre amb un envelliment de 10 mesos en fusta de roure
Grau: 13.5º
Preu: 9,85 €
Tast: color cirera, bona llàgrima. Nas ple d’aromes de fruita vermella i notes de fusta. El pas de boca és el d’un vi rodó, potent i llarg.
Glopets: El Celler del Masroig és un celler que treballa molt i bé. Dos vins joves, Solà fred i Les Sorts Jove -de maceració carbònica-, Castell de les Pinyeres -el seu criança-, Les Sorts Rosat, Les Sorts Blanc -una garnatxa blanca-, Les Sorts Vinyes Velles- un gran vi dels seus ceps més vells-, el Mas·Roig com a gama alta, i l’Ètnic, un vi que han embotellat per algunes vinacoteques que han participat en la tria del cupatge. Ens aturem aquí i deixem els seus vins dolços i espiritiuosos per una altra ocasió.
Ho toquen tot i amb molta gràcia, les ganes d’apropar-se als assedegats no s’acaben aquí, fa un cert temps que comercialitzen un bag-in-box del seu vi jove. I enguany, acaben de treure al mercat el seu primer vi passat per fusta en aquest format.
La presentació, és espectacular, la “box” té un disseny atractiu on es veu clarament la bóta per marcar terreny. Els mecanismes per servir el vi són senzills i l’aixeta és un prodigi d’eficiència. Hi ha 3 litres de vi, l’equivalent a 4 ampolles. El vi esta al seu punt just i, un cop obert, es conserva en condicions immillorables, molt millor que dins d’una ampolla de vidre, tot i que estigui ben tapada.
La revolució, l’aposta per un producte ben acabat i de qualitat és rotunda i exitosa i molt recomanable, però… sóc un romàntic: a mi m’agraden les ampolles de vidre, les etiquetes, les contraetiquetes, els caputxons, els taps de suro. M’agrada tenir les ampolles a mà, mirar-les, remenar-les, rumiar en quina ocasió les obriré, anticipar-me , gaudint d’un futur proper o llunyà… És difícil que això m’ho doni el bag-in-box. Aquest format és de màrketing, no revolucionari, és pràctic, no romàntic, té futur però no il·lusió. A Viníssim no.
Dit això, el preu és espectacular, estem bevent Castell de les Pinyeres i part d’Ètnic a preu regalat. El format és molt adient per trobades amb amics. 4 ampolles del mateix vi per un parell de paladars inquiets es poden fer llargues. És una bona aposta per obrir mercat, tant de bo els supermercats d’arreu fossin plens dels bag-in-box del Celler del Masroig i d’altres cellers catalans, i el gran públic tastés i conegués la gran varietat i la qualitat dels vins que es fan a casa nostra. Tant de bo.
I ara, agafa el teu Bag-in-box, PREM L’AIXETA, emplena la copa, olora fort, xarrupa llarg i deleix-te.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
Jo també soc un romàntic amb les
ampolles, però crec que es molt útil aquesta forma d’embassar, ja que molts
dies et be de gust fer mitja copeta de
vi, per acompanyar un tall de formatge i no justifica obrir una ampolla, fa
temps que gasto els vins dels de SINE QUA NON, com a forma complementaria i és molt
interessant per les persones que tenen l’hàbit de acompanyar el menjar de cada dia amb una mica de vi, ja que amb el bag in box, es conserva molt be.
Hauré de tastar aquest de la
cooperativa del Masroig.
Ja ens donaràs noticies del
trepat.
Salut