Viníssim

bloc de vins

4 de febrer de 2009
1 comentari

PORTAL ROURE 2005, MÉS CELLER PIÑOL, MÉS TERRA ALTA

A l’apunt del Raig de Raïm ens havíem compromès a seguir tastant els vins del Celler Piñol. Avui toca aquest Portal, el germà mitjà de la família. Molt semblant al Raig de Raïm però amb més bóta. Aquest treball extra al celler se li nota i li escau bé. Ara en farem quatre glops, parlarem del vi i també de la família i veureu com costa destriar els vins de la família de la família de vins.

Vi: Portal Roure 2005, Celler Piñol.

DO: Terra Alta

Raïm: Garnatxa 20%, Ull de Llebre 20%, Cabernet 20%, Merlot 20%, Syrah 20%

Elaboració: vi negre amb una estada en bóta de roure 9 mesos.

Grau: 14º

Preu: 9 €

Tast: color cirera fosc i llàgrima mitjana. Nas intens amb notes de fruits del bosc i alguna nota mineral. En boca és madur i equilibrat, amb la fusta ben integrada. Llarg.

Glopets: els vins de la gamma alta del celler s’anomenen Mather Teresina, Avi Arrufí, Vinya Orosina i Josefina Piñol. Els noms vénen dels avantpassats de la família i així reten homenatge als esforços. El fruit que ara recullen i els vins que elaboren no haurien estat possible sense ells. Després de conrear la vinya durant quatre generacions, aconsegueixen al 1995 elaborar el primer vi. Un homenatge que reviu cada any, cada verema, a cada ampolla que li llevem el tap.

He sentit a dir que el vi és l’única manera dinàmica de copsar el temps. És el resum d’un període de temps, emmagatzemat viu dins l’ampolla i, en el seu segrest temporal, continúa evolucionant, creixent, fins que arriba als nostres llavis, en els quals torna a prendre vida quedant incorporat al nostre record, al nostre viatge. Amb aquest tempus fugit dinàmic del vi, alimentem el nostre trànsit.

A l’apartat d’història de web del celler trobareu aquesta informació i, en llegir-la, els flaixos de les imatges en blanc i negre de la família i del temps viscut es succeiran al vostre davant, fotos d’aquelles que hi ha a totes les famílies. I mentre penseu en qui d’ells és l’avi Arrufí o la Mather Teresina, us convido a pensar què feien els teus avis en aquells moment, com vivien, què van fer perquè tu arribessis allà on ets?. I el passat i el present i els noms de les famílies i els vins es barrejaran entre glops i xarrups.

Un vi per beure, un temps per viure.

Una porta a la Terra Alta, un Portal 2005 a la teva copa, clava el nas, olora fort, xarrupa llarg, i deleix-te.

Salut

  1. Hola,
     
    Gràcies per afegir-vos a la Penedesfera, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

    Us agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa feu un link del vostre bloc cap al portal. A la barra lateral trobareu logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.
     
    Recordeu que al web trobareu tot un seguit d’eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.
     
    Salutacions i felicitats pel bloc!

    Daniel García Peris
    http://www.danielgarciaperis.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!