Aquesta ampolla ve carregada de records i emocions. “Es Trac” semblen només dues paraules, potser només un vi o un cava, o potser només dues ampolles, o potser…..
Vi: Es Trac Negre 2006
DO: Penedès
Raïm: Merlot Tempranillo Cabernet
Elaboració: vi negre amb un pas per fusta de 6 mesos
Grau: 11.5º
Preu: 6,75 €
Tast: color cirera no gaire cobert amb ribet violaci. Nas amb fruita vermella i notes dolces. Pas de boca suau i agradable, és un vi amb poca graduació.
Glopets: enguany el dinar de Reis, 36 a taula repartits en 4 generacions, el vam regar amb un Xarel·lo 2007 d’Albet i Noya i un Sínols Criança 2005. El tortell ens va portar un ES Trac Brut Nature. El nom del cava, tot i que elaborat a l’Arboç, és un joc de paraules que fa referència a la vila de Caldes d’Estrac, Caldetes, pel lligam que l’elaborador, Nacho Prats, té amb la població. Així ho explica a l’etiqueta.
El tiet avi, i anfitrió, també havia triat aquest cava perquè Caldes fou vila d’estiueig de la família durant molts anys. I vet aquí que un parell de dies més tard, entro en un celler i em trobo aquest vi negre cridant-me des de la lleixa.
Roda el món i torna al born. Sempre he defensat que darrere de cada ampolla hi ha una o moltes històries per contar. Darrere d’aquest cava i aquest vi com a mínim n’hi ha dues: la d’en Nacho Prats i la de la família que els ha triat pel seu dinar de Reis, per reviure la memòria dels estius de la felicitat.
Una memòria plena de sorra i aigua salada, pollastre amb samfaina de l’àvia, els contes de l’avi havent sopat, i els petons robats entre les moreres, rere el safareig, sota el bressol de la riera i els estels.
Una memòria, molts records, un dinar, vins i caves, tot plegat mitja vida o moltes vides juntes, i el goig de ser tots junts.
Salut Bozzos i Durans
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!