Vi: Roura 3 Ceps 2006, Celler Roura
DO: Alella
Raïm: Merlot 30%, Cabernet sauvignon 50%, Syrah 20%
Elaboració: Vi negre amb una estada en bóta de 15 mesos
Grau: 13.5º
Preu: 6.50€
Tast: color cirera de mitja capa, lluent i amb llàgrima mitjana. Al nas es barrejen olors dolces de carmel, amb aromes més secs i avainillats. El pas de boca és de mig cos, ens dona el que ens prometia una agradable dolçor amb notes de criança, i un postgust llarg.
Glopets: el Maresme i la seva DO Alella, ens donen un vins negres de mig cos, fàcils de beure. El que hem tastat avui, aquest 3 Ceps de Roura, n’és un bon exemple. La factura del vi és correctíssima, no li trobarem cap defecte, i pel preu que en pagues, només pots donar les gràcies. Potser els podríem demanar que canviessin el tap de silicona per un de suro.
En general els vins negres de la DO Alella són vins de mig cos, no gaire concentrats, sovint ni golosos, l’humitat de la brisa mediterrània no els ho permet. Hi ha excepcions -Alta Alella per exemple-. Tenim notícia d’un vi negre elaborat amb Sumoll a Martorelles. Tornarem a parlar d’aquest vi i tornarem a parla del Sumoll.
Abans de tot això, preneu els 3 Ceps pel ganyet, empleneu la copa, claveu-li el nas, oloreu fort, xarrupeu llarg i deliu-vos que el menjar ja és a taula.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!