Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de març de 2011
0 comentaris

Estrenes: entre el 9 i el 15 de març de 2011

Qüestió de principis, destinada sobretot als que es delecten amb el talent interpretatiu de Federico Luppi i Norma Aleandro, és una de les novetats d’aquesta setmana a part de la nostra cartellera, en què destaquen Incendis, del (re)emergent quebequès Denis Villeneuve, i Enmig de la tempesta, del veterà francès i filo-americà Bertrand Tavernier. Esclar, cosa a part és el rebombori mediàtic, que va per a Torrente 4: Lethal Crisis, de Santiago Segura. I arrodonint-ho, un documental que molts titllen de televisiu: Cuidadors.

***

Cuidadors (Cuidadores), d’ Oskar Tejedor.

Tercer premi de la secció “Tiempo de Historia” a Valladolid 2010, aquest documental —titllat de televisiu— segueix la quotidianitat d’un grup de persones que tenen cura de malalts en processos degeneratius. Dirigeix Oskar Tejedor, enginyer que, després de treballar quatre anys com a director de producció d’una empresa especialitzada en els films d’animació, ha realitzat diversos curtmetratges i documentals.

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Blog oficial [Cuidadores (esp)]

*** 

Enmig de la tempesta (In the elèctric mist | En el centro de la tormenta | Dans la brume électrique | L’occhio del ciclone), de Bertrand Tavernier.

Bon coneixedor de la cultura americana, el veterà cineasta francès Bertrand Tavernier —que el 1981, amb Coup de torchon, adaptà la novel·la 1.280 ànimes de Jim Thompson, el 1983 codirigí amb Robert Parrish el documental sobre el blues Mississippi Blues…— ha rodat la seva primera ficció als Estats Units, per dur a la gran pantalla un dels diversos relats “noir” de l’escriptor James Lee Burke que tenen de protagonista el xèrif Dave Robicheaux —encarnat anteriorment al cinema per Alec Baldwin, a Heaven’s Prisioners (Phil Joanou, 1996)—. Tavernier n’ha traslladat l’acció —que passa a Louisiana— al moment posterior a l’huracà Katrina…

Informació a la fitxa del film [Fitxa]

***

Incendis (Incendies La donna che canta), de Denis Villeneuve.

Basada en la peça teatral homònima de Wajdi Mouawad, segueix dos germans quebequesos que fan cap a l’Orient Mitjà, buscant la veritat sobre la seva mare, ja morta. Una pel·lícula que tracta del destí, la guerra i l’odi, amb la qual Denis Villeneuve sembla que encarrila una segona etapa en la seva carrera cinematogràfica.

Informació a la fitxa del film [Fitxa]

***

Qüestió de principis (Cuestión de principios | A Matter of Principles), de Rodrigo Grande.

El plaer de retrobar a la pantalla Federico Luppi, Norma Aleandro… En canvi, no sé si l’argument mou tant d’interès: la història d’un home ja granat, tot retòrica (deixeu-m’ho dir, “argentina”), defensor de principis i valors, que excita la temptació del seu superior a l’empresa, disposat a guanyar-li el pols davant d’una presumpta qüestió, efectivament, de principis. Dirigeix Rodrigo Grande (Rosario, Argentina, 10.02.1974)

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [Cuestiondeprincipio (esp)]

***

Torrente 4: Lethal Crisis (Torrente 4: Lethal Crisis —Crisis letal—), de Santiago Segura.

Sense comentaris. Alguns es pregunten si la saga Torrente és ironia o rabeig. Ja em perdonareu, però no hi penso mal gastar ni un segon (més).

Informació [Cartellera (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinema (fr)] [MyMovies (it)] Web oficial [Torrente4 (esp)]

***

FOTO © Barton Federico Luppi i Norma Aleandro, a Qüestió de principis, de Rodrigo Grande

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!