Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 d'abril de 2010
0 comentaris

Canes 2010 · Un Certain Regard: “Film Socialisme”, de Jean-Luc Godard

Film socialisme (Film Socialisme)

Director
Jean-Luc Godard. Assessors del director Pierre Binggeli, Jean-Paul Battaggia, Louma Sanbar, Anne-Marie Miéville, Fabrice Aragno, Paul Grivas. Guió Jean-Luc Godard. Producció Vega Film (Suïssa), Wild Bunch (França), Périphéria (x), Canal + (França)  . Durada 1h41.

Repartiment
Patti Smith, Eye Haidara, Élisabeth Vitali, Nadège Beausson-Diagne, Christian Sinniger, Gulliver Hecq, Maurice Sarfati, Jean-Marc Stehlé, Elias Sanbar, Louma Sanbar, Alain Badiou, Quentin Grosset, Lenny Kaye, Catherine Tanvier, Olga Riazanova, Bernard Maris, Mathias Domahidy, Dominique Reynié, Dominique Devals, Agatha Couture, Robert Maloubier, Marie-Christine Bergier, Marine Battaggia

Nota sinòptica
Una simfonia en tres moviments

Sinopsi
Una simfonia en tres moviments. Coses com: La Mediterrània, un creuer. Moltes converses, en moltes llengües diferents, entre els passatgers, la majoria dels quals són de vacances… Un home gran, criminal de guerra (alemany, francès, americà… no ho sabem) a qui acompanya la néta. Un famós filòsof francès (Alain Badiou). Un representant de la policia judicial de Moscú. Una cantant nord-americana (Patti Smith). Un  policia francès veterà. Una oficial de les Nacions Unides. Un antic doble agent. Un ambaixador palestí. És una qüestió d’or, com ho era abans amb els argonautes, però el que es veu (la imatge) és molt diferent del que s’escolta (la paraula).  La nostra Europa. De nit, una germana i el seu germà petit han convocat els pares a comparèixer davant el tribunal de la seva infantesa. Un dels pares, de fet, ha d’aparèixer a la televisió per a presentar-se com a candidat a les eleccions regionals a … Els nens demanen serioses explicacions  sobre temes com la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat. Les nostres humanitats. Visites a sis llocs d’autèntiques/falses llegendes: Egipte, Palestina, Odessa, Grècia, Nàpols i Barcelona.

Festival de Canes 2010 [Un Certain Regard: “Film Socialisme” (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2010 [x]

Articles en aquest blog [Tot Canes 2010] [Nou tràiler (VO)] [Tràiler VOSE i VOSA]

Webs oficials [filmsocialisme (fr)]

Més informació
[IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)] [Ioncinema (ang)]

Vendes internacionals [Wild Bunch Int.] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [Wild Bunch] Dist. it. [x]

***

Crònica
[Diari de Girona, dia 18] Comentari [Vull llegir la resta de l’article]

FOTO © Wild Bunch Cartell francès de Film Socialisme, de Jean-Luc Godard, amb la frase: “la llibertat costa cara”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!