Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 de març de 2008
1 comentari

Altres veus: Caramel

Cinc amigues de diferents edats i religions, que coincideixen en un saló de bellesa d’un barri popular de Beirut, són el sucre d’aquesta història. El punt àcid de la llimona el posa la dificultat de ser dona, moderna i pro occidental en una societat, la libanesa (..) Un film ple de frescor i llibertat (..) de llum, de calor, de color i d’olor (Núria Vidal, Time Out Barcelona)

Malgrat que Labaki, volent fer una pel·lícula amable, no aposti per una crítica radical, els seus personatges pateixen pel fet que assumeixen determinats models de dona (o pel fet que no s’hi ajusten) i són menys lliures del que aparenten (Imma Merino, El Punt)

Tot i els continuats espasmes d’amargura i la sensació de permanent insatisfacció en què es troben immerses les quatre protagonistes del film, Caramel aposta abans per la mirada lúdica, per la tragicomèdia menys amarga (Quim Casas, Èxit)

Els enllaços amb aquestes crítiques i ressenyes o les referències (amb un breu resum), anant a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO (Alta Films) Caramel, de Nadine Labaki

***

CRíTIQUES I RESSENYES PUBLICADES

***

Núria Vidal
: Caramel (Time Out, 21.01.2008)

***

Imma Merino: Una llaminadura amb un toc diferent (El Punt, 26.01.2008)

***

Quim Casas: Amargura lúdica [article sense enllaç] (Èxit, núm. 60, suplement d’ El Periódico, setmana del 17 al 23 de gener de 2008)

(..) a Caramel no hi ha ressons de la guerra civil entre faccions musulmanes i cristianes (..), perquè l’origen del film rau en la necessitat d’explicar uns història que miri cap al futur.

Tot i els continuats espasmes d’amargura i la sensació de permanent insatisfacció en què es troben immerses les quatre protagonistes del film, Caramel aposta abans per la mirada lúdica, per la tragicomèdia menys amarga

Els altres personatges, secundaris en un relat equilibrat, suposen més que fugues momentànies: la cosidora (..), per exemple, imposa una mirada severa respecte al pas inclement del temps.

***

ALTRES ARTICLES PUBLICATS

***

Entrevista Imma MerinoNadine Labaki  (directora de Caramel). Al Líban vivim partits entre Orient i Occident (El Punt, 18.01.2008)

Entrevista Mercedes JansaNadine Labaki (directora de Caramel). “Vull mostrar les dificultats de la dona al Líban” (El Periódico, 13.01.2008)

***

  1. Interesant pel.lícula, entranyable i amb la diferent mirada de la societat libanesa sense els tòpics de la política. Potser sembla intrascendent, però no ho és. Seria l’equival.lent libanès de “Perquè les dones sempre volem més?”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!