Cinema del 28 de setembre de 2007, dv

Foto Julia Faure i Mehdi Belhaj Kacem, a Sauvage innocence, de Philippe Garrel -objecte d’una retrospectiva a Sant Sebastià-

Losilla i Disturbia; Alexandre i Un cor fort; Gorina i Dialogue avec mon jardinier; Merino i Garrel; Xavier Roca i In the name of the father. A Sant Sebastià: John Sayles, Lou Reed, Julian Schnabel, Renny Harlin i Lee Hyung-duk. Éssent divendres, hi hem d’afegir el desplegament informatiu sobre les novetats de la setmana; mentre l’actualitat la complementa el ressó de la tria d’ El orfanato per si els de l’Acadèmia nord-americana la volen nominar als Oscar; l’impacte de la "descoberta" dels films de Méliès; un acord per als joves directors gironins, i el llançament en DVD de l’últim film de Marc Recha. De tot i força, és el que hem trobat avui sobre cinema, als nostres mitjans.

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

Disturbia / Paranoiak, de D.J. Caruso. Interpretar l’univers. Crítica de Carlos Losilla, a l’Avui.

A Mighty HeartUn cor fort / Un corazón invencible / Un coeur invaincu / Un cuore grande, de Michael Winterbottom. Un corazón invencible (A Mighty Heart). Crítica de Víctor Alexandre a Tot Sant Cugat, reproduïda al seu web Victor Alexandre.cat.

Dialogue avec mon jardinierXerrada amb el meu jardiner / Conversaciones con mi jardinero, de Jean Becker. La defensa com a millor pel·lícula en cartellera. Videocrítica d’ Àlex Gorina, a Sessió Contínua.Com 

***

RESSENYES

In the name of the father / En el nom del pare, de Jim Sheridan. Contra la injustícia. Xavier Roca, a a l’Avui i ran d’una emissió televisiva, signa la recensió sobre aquest film protagonitzat per Daniel Day-Lewis, Pete Postlethwaite, Emma Thompson i John Lynch.

Red Road, d’ Andrea Arnold. Red Road. Rescensió, al diari El Punt, ran de la projecció del film al Cinema Truffaut, de Girona.

*** 

OPINIÓ

"Un dels grans poetes vius del cinema". Garrel. Article d’Imma Merino, a la contraportada del diari El Punt.

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SANT SEBASTIÀ

John Sayles du el «blues» a Donosti en un dia marcat per Lou Reed. Crònica d’Imma Merino, al diari El Punt, en què parla de Honeydripper, de John Sayles, i de Berlin i de L’escafandre i la papallona, ambdúes de Julian Schnabel.

El Berlín de Lou Reed. Crònica de Bernat Salvà, a l’Avui, en què parla de Berlin, de Julian Schnabel; de Honeydripper, de John Sayles; de Goong nyeo / Ombres al palau, el debut del sud-coreà  Lee Hyung-duk, i fa un esment de la comercial Cleaner, amb Samuel L. Jackson.

Lou Reed avala la pel.lícula sobre el disc maleït ‘Berlin’. Primera part de la crònica de Cristina Savall, a El Periódico, centrada en la pel·lícula de Julian Schnabel. A la segona part: John Sayles traça un relat magistral sobre el blues. Ho complementa, però, amb la peça: Samuel L. Jackson torna a l’acció (sobre Cleaner, de Renny Harlin).

***

NOVETATS DE LA SETMANA

A Catalunya. Les estrenes cinematogràfiques de la setmana. Servei de Vilaweb, amb una fitxa breu de cada pel·lícula, la sinopsi i l’enllaç corresponent.

A l’aparador,de cultura21.cat. El divendres, cinema [enllaç vigent fins el 4 d’octubre de 2007]. Destaquen: Mataharis, d’Icíar Bollaín; el III Festival de Cinema Polític de Barcelona; el documental Absolute Wilson, i Docúpolis, festival internacional documental de Barcelona.

Les novetats a la cartellera gironina. Accents [document en pdf]. Suplement del divendres, del Diari de Girona

Mataharis, d’ Icías Bollaín. "M’agraden les històries de dones". Declaracions de la directora, que recull Ramon Palomeras, a l’Avui. Les fronteres de la intimitat, ressenya del film, al diari El Punt.

The brave one / La extraña que hay en ti / À vif / Il buio nell’anima, de Neil Jordan. Un àngel exterminador. Ressenya al diari El Punt.

Anche libero va bene / Libero, de Kim Rossi-Stuart. Libero. Ressenya al diari El Punt.

The last kiss / L’últim petó / El último beso / Last Kiss, de Tony Goldwin. The last kiss. Ressenya al diari El Punt.

Rush Hour / Hora punta 3 / Rush Hour 3 / Rush Hour. Missione Parigi, de Brett Ratner. Ressenya al diari El Punt.

The Hoax / La gran estafa / Faussaire / L’imbroglio.The Hoax, de Lasse Hallstrom. Ressenya al diari El Punt.

***

ACTUALITAT

Pantalla Oberta Girona. Els joves cineastes gironins tenen un nou aparador on mostrar la feina. S’ha signat un conveni entre el Cinema Truffaut, el Museu del Cinema i l’ ARPAGI: Dani Chicano en signa la notícia al diari El Punt.

L’acadèmia espanyola no és ben bé un "estat", però: El orfanato, del debutant Bayona, serà la candidata estatal als Oscar. Un breu, al diari El Punt. Per la seva banda, Ramon Palomeras signa l’article amb què l’Avui ho tracta: Un català d’Oscar. I a cultura21.cat també parlen d’"estat": El orfanato, del català Juan Antonio Bayona, candidata estatal als Oscars. Per la seva banda, a Diari de Girona: El orfanato representarà la candidatura espanyola als Oscar. I amb el "patriotismo" que els caracteritza El Periódico desplega la rogigualda: El orfanato, del novell J. A. Bayona, representarà Espanya als Oscars. Apa, vinga! I ho complementen amb tot de material periodístic: 52 escollides i quatre estatuetes (un breu), Un gènere amb bona salut (repàs de l’ èxit internacional del "fantàstic espanyol"), "Som debutants i la pel.lícula és de gènere. ¡És increïble!" (declaracions d’en Bayona)  i Les vacances de J. A. (article de Rafael Tapounet). Més "geogràfic" i precís es queda Albert Galera, a Cinema Català.net, a:  El barceloní Juan Antonio Bayona, camí de l’Oscar.

Els presentaran a la gala inaugural del Festival de Sitges. La Filmoteca de Catalunya recupera quatre films «perduts» de Méliès. Xavi Aguilar en cobreix la notícia, en alguna edició territorial del diari El Punt. Per la seva banda, cultura21.cat també se’n fa ressó: La Filmoteca de Catalunya descobreix quatre films de Méliès que es donaven per perduts. I Cristina Merino en signa la notícia a El Periódico: La Filmoteca recupera quatre films de Méliès

Ensenyen la caràtula del CD i no la del DVD. Dies d’agost en DVD. I és que la del DVD diu "Días de agosto". Albert Galera, a Cinema Català.net es limita a parlar del llançament de la pel·lícula en DVD i de la seva banda sonora, en CD.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *