Cinema del 27 de setembre de 2007, dj

Foto Naveen Andrews i Jodie Foster, a The brave one / La extraña que hay en ti / À vif / Il buio nell’anima, de Neil Jordan.

A Francis Ford Coppola, li han robat el guió de Tetro; el DVD de Dies d’agost, de Marc Recha, surt finalment al mercat; la Filmoteca de Catalunya presenta 4 Méliès recuperats; l’Acadèmia espanyola proposa El orfanato a la nord-americana, per si els la volen pels Òscar; engega el Festival de Cinema Polític; a punt, el Festival de Cinema Eròtic; s’escalfen motors per al Festival de Sitges, mentre hi ha qui hi prepara un Taller de Cinema, alhora que, a Hostalric, transformen l’antic cinema. L’actualitat la completen les cròniques i notícies de Sant Sebastià (Wayne Wang, Esteban Schoreder, Lou Redd, Liv Ullman, Samuel L. Jackson), i, sent dijous com són, l’ Èxit avança crítiques i informació sobre estrenes del cap de setmana a Catalunya. Finalment, la cirera del pastís mediàtico-cinèfil d’avui, la posa una ressenya d’un film de Marek Kanievska.

Les referències d’aquests articles i l’enllaç -quan n’hi ha-, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES I RESSENYES D’ Èxit (núm 46, suplement d’ El Periódico, setmana del 27 de setembre al 3 d’octubre de 2007)

The brave one / La extraña que hay en ti / À vif / Il buio nell’anima, de Neil Jordan. "Nedar i guardar la roba" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà.

The Hoax / La gran estafa / Faussaire / L’imbroglio.The Hoax, de Lasse Hallström. "Paranoia i falsificació"  [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas.

Anche libero va bene / Libero, de Kim Rossi Stuart. "Família que es trenca" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas.

Mataharis, d’Icíar Bollaín. "Un episodi pilot" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà.

¿Y tú quién eres?, d’Antonio Mercero. "Conte d’adults" [article sense enllaç]. Ressenya d’ Eduardo De Vicente.

The last kiss / L’últim petó / El último beso / Last Kiss, de Tony Goldwin. "Hereus de Peter Pan" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà.

***

RESSENYES

Where de money is / On hi ha el diner / Donde esté el dinero, de Marek Kanievska. Nostàlgia d’un lladre. Rescensió de Xavier Roca, a l’ Avui.

***

OPINIÓ

No sé pas com s’ho mira… "Bons temps per presumir de cinema espanyol" [article sense enllaç]. Desirée De Fez signa aquest article de desacomplexat nacionalisme espanyol, a El Periódico, en què tot li és "Patria" (la seva, esclar!).

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SANT SEBASTIÀ

Wayne Wang aporta un bonic film d’un vell xinès que visita els EUA. Crònica d’Imma Merino, al diari El Punt, en què parla de Mil anys d’oració, de Wayne Wang, i de  Matar a todos, de l’uruguaià Esteban Schroeder.

Wayne Wang: "No moure la càmera ara és revolucionari". Bernat Salvà, a l’Avui,  recull les declaracions del director de Mil anys d’oració i de La princesa de Nebraska, a més de parlar d’aquest film i de Matar a todos, de l’uruguaià Esteban Schroeder.

El Kursaal reuneix Lou Reed, Liv Ullman i Sam L. Jackson. Crònica de Cristina Savall, a El Periódico, en què parla de Berlín, amb Lou Reed filmat per Julian Schnabel; comenta la bona acollida de Mil anys d’oració, de Wayne Wang, i, amb el poc espai que li ha deixat el fet de parlar de tants famosos que corren per Sant Sebastià, esmenta la projecció de Matar a todos, de l’uruguaià Esteban Schroeder.

Matar a todos, una «Operació Còndor» cinematogràfica a Sant Sebastià. Notícia, a Diari de Girona, centrada en el film d’ Schroeder.

*** 

NOVETATS D’AQUEST DIVENDRES -a Catalunya-

The brave one / La extraña que hay en ti / À vif / Il buio nell’anima. "Neil Jordan. Una mirada personal entre Irlanda i Hollywood" [article sense enllaç]. Quim Casas, a Èxit (núm 46, suplement d’ El Periódico, setmana del 27 de setembre al 3 d’octubre de 2007) repassa la trajectòria del cineasta.

The Hoax / La gran estafa / Faussaire / L’imbroglio.The Hoax. "L’art de la impostura" [article sense enllaç]. Sergi Sánchez, a Èxit (núm 46, suplement d’ El Periódico, setmana del 27 de setembre al 3 d’octubre de 2007) parla de l’escriptor mentider que incorpora l’actor Richard Gere al film de Lasse Hallström, en un article que tracta d’altres impostures…

***

ACTUALITAT

Al·leluia! Arriba al mercat el DVD de Dies d’agost, de Marc Recha. Ho anuncia cultura21.cat.

Tetro, amb Matt Dillon i Javier Bardem de protagonistes. Roben el guió de la propera pel·lícula de Coppola. Ho avança l’ Avui.Cat.

Els ha presentats avui. La Filmoteca de Catalunya presenta quatre films de Méliès únics al món. Ho publica Vilaweb i Vilaweb TV n’ofereix els tràilers. 

L’Acadèmia espanyola la presenta a la nord-americana. El orfanato, de Juan Antonio Bayona, preseleccionada per als Oscars. Ho avança el Periódico.cat.

Des d’avui i fins el 2 d’octubre. França i Turquia, protagonistes del Festival de Cinema Polític. Notícia a cultura21.cat.

Del 3 al 7 d’octubre, a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat. El Festival de Cine Eròtic aposta per la formació i la producció cinematogràfiques. Notícia a el Periódico.cat.

El 10 d’octubre comença el taller de cinema, a Sitges. Cursos de cinema i teatre per als joves. Ho fa saber Vilaweb-Sitges.

Sitges 2007. Especial SessióContínua.Com. SessióContínua.Com ja ha obert l’especial que dedica al Festival i, per cert, s’hi pot veure l’espot, en català!

El converteixen en sala polivalent. La remodelació de l’antic cinema d’Hostalric començarà a l’octubre. Anna Puig n’informa a l’edició Comarques gironines del diari El Punt. E. Padilla hi dóna un altre enfoc, a Diari de Girona: El nou teatre haurà de respectar una antiga cripta que hi ha a sota. Esperem que, quan tot estigui acabat, al nou equipament es respecti també el cinema com a forma de projecció cultural (si us plau, que no caiguin en l’animalada, tan habitual entre els ajuntaments del nostre país, de substituir-lo per un DVD…).

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *