Cinema del 14 de setembre de 2007, dv

Foto Daniel Auteuil i Jean-Pierre Darroussin, a Dialogue avec mon jardinier / Xerrades amb el meu jardiner / Conversaciones con mi jardinero, de Jean Becker, una de les novetats d’aquesta setmana a la cartelleres de les Illes, el País Valencià i Catalunya.

L’arribada d’un Guerín ha fet córrer Àngel Quintana i Carlos Losilla; mentre, amb més calma, Àlex Gorina i Víctor Alexandre parlen de l’últim Tarantino. Noms propis de cineastes que, lògicament, aquests dies es van repetint molt; però, amb la temporada ja arrancada, n’hi ha força d’altres que els fan companyia, per exemple, en una jornada com la d’avui: Rodrigo Triana, Michelle Pfeiffer, Luís Mandoki… Sent divendres, l’actualitat en va plena d’informacions sobre les novetats a la cartellera; però avui també s’ha fet públic una programació ja força completa de Sitges 2007, s’ha parlat de la desena edició del certamen de curtmetratges de la Mercè i de la tria que l’Acadèmia espanyola del cinema ha fet perquè el dia 27 es decideixi quin títol proposaran a Hollywood, per si els el volen tenir en consideració, en la categoria de "llengua estrangera" dels premis Oscar. 

Els enllaços amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

En la ciudad de Sylvia / Dans la ville de Sylvie, de José Luís Guerín. El cineasta com a detectiu. Crítica de Carlos Losilla, a l’ Avui.

En la ciudad de Sylvia / Dans la ville de Sylvie, de José Luís Guerín. La ciutat espectral i els seus fantasmes [cal buscar pel títol castellà de la pel·lícula]. Article d’ Àngel Quintana, per al full de mà del Cinema Truffaut, de Girona.

Death Proof, de Quentin Tarantino. Death Proof. Crítica de Víctor Alexandre a Tot Sant Cugat, que reprodueix al seu bloc Victor Alexandre. Cat.

Death Proof, de Quentin Tarantino. Gorina se’l carrega. Videocrítica d’Àlex Gorina, a Sessió Contínua. Com.

***

ACTUALITAT

Estrena de Soñar no cuesta nada, de Rodrigo Triana. Un botí de cine de 46 milions de dòlars. Ho cobreix Bernat Salvà, a l’ Avui.

Novetats a la cartellera. L’aparador d’aquest divendres [consultable tan sols fins el dijous 20] de Cultura 21.Cat destaca  els nous films de Guerín i de  Winterbottom, les xerrades amb el jardiner que ha dirigit Jean Becker i, també, Soñar no cuesta nada, de Rodrigo Triana. I a Vilaweb, esclar: Les estrenes cinematogràfiques de la setmana ens fa un resum dels arguments de totes les novetats a Catalunya i ens en dóna una breu fitxa i els enllaços. I Sessió Contínua. Com, puntuals com sempre, ens n’informen, entre promocions per als cinèfils, videocomentaris del Gorina, etc.

Michelle Pfeiffer promociona Hairspray. "Ser guapa em va fer més difícil tenir credibilitat". Paz Mata recull declaracions de l’actriu, per a El Periódico.

Festival Internacional de Cinema de Catalunya (1-14 d’octubre de 2007). Sitges aposta enguany per pel·lícules ”menys gore”. Notícia sobre la programació d’enguany i enllaç amb el web del Festival, a Cultura21.Cat. Cristina Savall en signa l’article que se’n fa ressó, a El Periódico: Sitges evoca l’era daurada dels films de terror dels setanta. A Vilaweb-Sitges fan saber que ‘Aullidos’ fa públic l’spot del Sitges’07.

10a edició del Mecal. Curtmetratges per la Mercè. Notícia a l’ Avui.Cat.

L’Acadèmia espanyola fa una primera tria i el 27 de setembre en proposarà una a Hollywwod, per si els la volen prendre en consideració… El orfanato, Las 13 rosas i Luz de domingo, preseleccionades per representar Espanya als Oscar. Ho avança l’ Avui.Cat. Les preguntes són: què representa a qui? No La Razón, sinó l’ Avui… a qui diu  que representen, aquestes pel·lícules? També en fa difusió, ja, Diari de Girona.Cat: El orfanato, Las 13 rosas i Luz de domingo comencen la cursa cap als Oscar. Certament, la ‘cursa’ els queda llarga, molt llarga encara… Pel que fa a El Periódico.Cat, fan com a l’Avui: El orfanato, Las 13 rosas i Luz de domingo candidates espanyoles a l’ Òscar: Déu n’hi do, també!

Imminents estrenes de Voces inocentes. Mandoki recorda en el seu darrer film el reclutament de nens a El Salvador. Ahir la presentà a Barcelona i el diari El Punt, se’n fa ressó, en algunes edicions territorials.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *