Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

28 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 28 d’agost de 2007, dt

En Gorina i l’última d’en Medem, ERC i la llei espanyola del cinema, el traspàs d’ Emma Penella, Tarantino i la banda sonora del seu últim film, Owen Wilson i la seva pròpia vida, Almodóvar i el Teatre a Londres, el Cartoon Forum i el Teatre de Girona, els robots i el cinema: així es configura la presència del cinema als nostres mitjans, en un dia com el d’avui.

Els enllaços amb aquestes notícies i webs -i les corresponents referències-, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

Foto (AURUM) Quentin Tarantino, al rodatge de Death Proof

CRÍTIQUES

Caótica Ana, de Julio Medem. Caótica Ana. Videocrítica d’ Àlex Gorina, a Sessió Contínua.Com.

***

ACTUALITAT

Llei espanyola del cinema. ERC hi presenta una esmena a la totalitat. Bernat Salvà n’informa, a l’ Avui. J.B. en signa la notícia en algunes edicions territorials del diari El Punt: ERC fa una esmena a la totalitat de la llei estatal del cine que «menysprea l’Estatut».

Traspàs d’ Emma Penella. L’Avui en paper ho titula escaridament: Mor Emma Penella. A Diari de Girona, el titular és més detallat: Mor als 76 anys d´edat l´actriu Emma Penella a causa d´una septicèmia. Pel que fa al diari El Punt, en destaquen l’aportació més important al cinema: L’actriu madrilenya Emma Penella, la Carmen d’ El verdugo de García Berlanga, mor als 76 anys. A El Periódico en paper ho fan en dos temps: primer, la cosa seca de la notícia -per cert, amb la seva dèria d’imposar el mot "òbit" per "traspàs", tots dos correctes, però després diuen que el seu és el "català del carrer", és a dir, el que ells voldrien: que la nostra llengua sigui una simple traducció literal o variant fonètica del castellà. Fixem-nos bé en el camí que ells van encetar de castellanitzar-nos per la via dels cultismes que podem emprar, però disposem d’altres mots ben vius per fer servir, com ara "ultimar" per "enllestir"… i al darrere els han seguit els altres mitjans!- (L’actriu Emma Penella mor a Madrid als 76 anys) i després, una peça que no signa cap crític ni especialista (‘El Verdugo’ li va donar la fama).

Del Tarantino "Grindhouse" que s’estrena divendres en algunes ciutats: La banda sonora de Death Proof ja és a la venda. Un breu a Diari de Girona.

L’amic simpàtic però inoportú, el Dupree de Jo, tu i Dupree. Owen Wilson intenta suïcidar-se. Ahir n’informava, amb cautela, l’apartat informatiu d’ Internet Movie Data Base, i avui ho recull El Periódico.

Adaptació teatral de la pel·lícula d’Almodóvar. All About My Mother sedueix Londres. N’informa El Periódico.

El setembre, a Girona. El Teatre Municipal acollirà l´entrega dels Cartoon d´Or. Ho publica Diari de Girona.

Robots del cinema i la televisió. Humans d’acer i cable. Terminator n’és el millor de la Història, segons The Times On Line i Diari de Girona en parla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!