Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 de juliol de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 26 de juliol de 2007, dj

Tarda atrafegada. Després de celebrar la festa major blanenca amb una esplèndida paella i un fresquíssim i molt gustós vinet blanc, poc que hi ha hagut temps de fer la merescuda migdiada. Com s’havia dit, avui s’anunciava la programació de Venècia i ha estat arribar a casa i moldre… el post que, tres hores més tard, he enllestit i penjat sobre la programació de Venècia 2007. Tot seguit, gravació radiofònica i, ara, finalment, puc dedicar-me a repassar l’actualitat cinematogràfica publicada avui als nostres mitjans. Tanmateix, una gran tarda! Estic content i, deixeu-m’ho dir abans que els focs artificials encenguin el rètol que ho proclama: "Glòria a Santa Anna!" Som-hi, amb l’actualitat, la crítica i els articles de fons.

Una crítica sobre La influencia, de Pedro Aguilera; la bonior mediàtica de l’estrena d’ Els Simpson; el cinema d’animació que s’incorpora als Premis Ciutat de Palma; el ressó de la mort de l’actor Ulrich Mühe; un comentari del documental sobre els New York Cosmos; els efectes que l’apagada elèctrica de Barcelona ha tingut sobre Woddy Allen; una reflexió sobre la superació del prodigi que busca l’espectador i encara una breu comparació entre portuguesos i catalans, pel que fa als hàbits lingüístics i de consum cinematogràfic. Aquesta és la presència del cinema, avui, als nostres mitjans: l’enllaç amb els articles i les corresponents referències, anant a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: Once in a lifetime.. The extraordinary story of the New York Cosmos, documental de John Dower i Paul Crowder

CRÍTICA

La influencia, de Pedro Aguilera. Crítica de Carlos Losilla, a l’Avui.

ACTUALITAT

Estrena d’ Els Simpson. Article de Bernat Salvà a l’Avui, i, a El Periódico gairebé se’ls ha tornat la pell groga, perquè Juan Villoro en parla extensament a "Els Simpson: febre groga", Borja Cobeaga hi descriu "Nou criatures entranyables" i Olga Pereda, des de Madrid, comenta que "Els Simpson assoleixen el rècord de 675 còpies als cines espanyols" i remarca que els fans només podran veure el film en castellà perquè no s’ha doblat al català. A Vilaweb, també ho toquen i assenyalen que, a Youtube, es pot trobar alguns dels capítols emesos en català.

Els Ciutat de Palma s’incrementen amb un premi d’animació. Ho publica Cultura21.

De la mort de l’actor Ulrich Mühe se’n fan ressó els diaris editats en paper: notícia força breu a l’ Avui i al diari El Punt (només en algunes edicions), i  més extensa a Diari de Girona, i a El Periódico.

Del documental Once in a lifetime. The extraordinary story of the New York Cosmos, en signa el comentari Eloy Carrasco, a El Periódico.

Sorneguer, Iu Forn també es pregunta si l’apagada a Barcelona també ha afectat Woody Allen: "I el pobre Woody, què?". A l’Avui.

Aprofitant que ha de comentar que "Johansson i Bardem roden entre goril·les", Ferran Imedio, a El Periodico, ens treu de dubtes sobre com va afectar l’apagada a Woody Allen. Esclar que ho toca cap al final, gairebé de passada…

DE FONS

Carles Prats parla d’ "El talent creatiu", a partir de l’èxit de l’últim Harry Potter. A les pàgines de "Diàleg" de l’Avui. Un brevíssim fragment: L’èxit del darrer film de Harry Potter a l’Imax contrasta amb la rapidíssima desinflada a les sales convencionals. La clau potser està en el fet que l’espectador sempre busca un pas més enllà en el prodigi.

Fer anar la llengua. Petit article de Jordi Roura a Diari de Girona, sobre el diferent domini de l’anglès a Portugal i a Catalunya i les corresponents diferències d’hàbits a l’hora de veure el cinema, en versió doblada o subtitulada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!