Canes 2015: Rumors II (E-K)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors II (E-K).

Je ne suis pas un salaud. Direcció: Emmanuel FINKIEL. Producció francesa. Guió: Emmanuel Finkiel. Intèrprets: Nicolas Duvauchelle, Mélanie Thierry, Driss Ramdi, Maryne Cayon, Nicolas Bridet. Sinopsi: L’Eddie (Nicolas Duvauchelle) pateix des que no viu amb Karine (Mélanie Thierry) i el seu fill Noam. Se sent asfixiat en una societat que no té present els que la formen, entre la violència del dia a dia i l’anonimat de la misèria. Anant borratxo cap a casa una nit, rep: l’assalten i el fereixen. De sobte, l’Eddie esdevé un heroi pel seu fill i la víctima d’un crim atroç per la seva dona. Li demanen que torni a casa i se li ofereix una nova feina. Tanmateix, l’Eddie tenia ficat l’ull en l’Ahmed, a qui ara converteix erròniament en culpable de l’atac que va patir, el converteix en perfecte boc expiatori. La gravetat de la seva acusació xucla l’Eddie en una espiral de dubtes i mentides, que marca el començament d’una perillosa caiguda en l’abisme. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Bac Films*.

Chronic. Direcció: Michel FRANCO. Guió: Michel Franco. Intèrprets: Tim Roth, Bitsie Tulloch, Claire van der Boom. Sinopsi: Un deprimit infermer d’atenció domiciliària que treballa amb malalts terminals mira de tornar a connectar amb la seva família, que havia abandonat. És molt meticulós i s’entrega a la feina; però quan els pacients se li moren, ha de tornar al món “real”, el dels vius, en què no acaba de trobar el seu lloc.  Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores # Informació complementària: Tim Roth, ‘Grimm’s Bitsie Tulloch Join Michel Franco’s ‘Chronic | Michel Franco dirigirá a Tim Roth en ‘Chronic’| After Lucia, it’s “Chronic” for Michel Franco, Tim Roth & Bitsie Tulloch| Premières images du nouveau Michel Franco avec Tim Roth.

Suffragette. Direcció: Sarah GAVRON. Guió: Abi Morgan. Intèrprets: Meryl Streep, Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Ben Whishaw, Brendan Gleeson, Romola Garai. Sinopsi: La Maud (Carey Mulligan) s’involucra en el primerenc moviment feminista. Davant la realitat que les protestes pacífiques resulten ineficaces i topen amb una resposta de l’Estat cada cop més brutal, la Maud i les seves companyes sufragistes es veuen obligades a treballar en la clandestinitat i fer un tomb cap a la violència com a únic camí per arribar al canvi, disposades a renunciar a tot el que calgui per la seva lluita en defensa de la dignitat i del dret a votar. Més informació: Imdb | AlloCiné  | Productora 1 | Productora 2* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Pathé*.

L’últim dia de Yitzhak Rabin (Le dernier jour de Rabin | Rabin’s Last Day). Direcció: Amos GITAI. Guió: pendent. Intèrprets: pendent. Sinopsi: Els esdeveniments que van dur a l’assassinat d’Yitzhak Rabin en mans d’un estudiant de Dret jueu, el 1995. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Le Pacte* # Bientôt un film sur l’assassinat d’Yitzhak RabinFrench Companies Back Amos Gitai’s New DramaAmos Gitaï revient sur l’assassinat de Yithzak Rabin | Rabin assassination investigated in Amos Gitai’s upcoming film.

Malgré la nuit. Direcció: Philippe GRANDRIEUX. Guió: Philippe Grandrieux. Intèrprets: Ariane Labed, Kristian Marr, Roxane Mesquida, Paul Hamy, Yohan Leysen, Sam Louwyck, Aurélien Recoing, Christopher Buchholz, Jean-Baptiste Sastre. Sinopsi: Una història roent d’amor i gelosia. Un home que vol viure, una dona que vol morir. Es troben a París: un amor boig. Ell mor. Ella retroba el desig de viure. Més informació: Facebook Oficial | Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores # Informació complementària: Philippe Grandrieux en tournage, une cérémonie magique | Web del cineasta | IonCinema.

He named me Malala. Direcció: Davis GUGGENHEIM. Intèrprets: Malala Yousafzai, Mobin Khan. Sinopsi: documental sobre l’activista pakistanesa guanyadora del Nobel de la Pau Malala Yousafzai. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals* | AP | Distribuïdores: Studio Canal* |  Fox Searchlight Pictures*. # Informació complementària: D’Al Gore a Malala: el cineasta Davis Guggenheim dirigeix un documental sobre l’activista pakistanesa | Fox Searchlight Pictures acquires Davis Guggenheim’s “He Named Me Malala” from Image Nation Abu Dhabi and Participant Media.

Flashmob. Direcció: Michael HANEKE. Sinopsi: Una colla de gent estan connectats per internet i a la fi es troben en una flashmob. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores # Informació complementària: IonCinema | The Playlist | Filmin | Film | Écran Noir | Premiere | Fotogramas |

Altamira. Direcció: Hugh HUDSON. Guió: Olivia Hetreed, José Luis López-Linares. Intèrprets: Antonio Banderas, Rupert Everett, Golshifteh Farahani, Pierre Niney, Tristán Ulloa, Clément Sibony. Sinopsi:  Cap a la fi del segle XIX, Marcelino Sanz de Sautuola, arqueòleg i científic aficionat, i Maria, la seva filla de vuit anys, van descobrir les pintures d’Altamira, a Cantàbria. Malgrat la gran importància de la troballa, a Marcelino Sanz no li va comportar reconeixement, sinó indiferència, quan no escarni per part de la comunitat científica de l’època. Émile Cartailhac, una de màximes autoritats en Prehistòria d’aquell moment, fins va acusar-lo de falsificació. Certament, el 1902, després que es trobessin altres restes del Paleolític, a França, Émile Cartailhac va publicar un article titulat “Mea Culpa d’un escèptic”, en què reconeixia la descoberta de Marcelino Sanz i la seva importància mundial; però Sanz havia mort el 1888 i evidentment li arribava tard, aquell destacat reconeixement. Per acabar d’adobar, al moment de la descoberta, la potent Església Catòlica va rebre’n malament la notícia, perquè aquelles “pintures fetes per salvatges” contradeien “la veritat” que atribuïen a la Bíblia; perplexitat que va afectar també Conchita, la mare de la nena, abocant la família a una crisi seriosa. La pel·lícula ho ha enfocat com una història de lluita, gosadia, passió per la Història i l’Art i per la defensa de la veritat i l’honor. Més informació: Imdb | SensacineAlloCiné | Productora 1 | Productora 2 | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores.

Absolutely Anything. Direcció: Terry JONES. Guió: Gavin Scott, Terry Jones. Intèrprets: Simon Pegg, Kate Beckinsale, Robin Williams i la veu dels Monty Pythons. Sinopsi: Una colla d’extraterrestres excèntrics es fixen en un ésser humà, en Neil Clarke (Simon Pegg), un mestre desil·lusionat, i, des de l’espai, li atorguen el poder de fer absolutament tot el que vulgui, a tall d’experiment. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Océan.

Je suis à vous tout de suite (Je suis à vous tout de suite | I’m all yours) Direcció: Baya KASMI. Producció francesa. Guió: Baya Kasmi, Michel Leclerc. Intèrprets: Vimala Pons, Agnès Jaoui, Ramzy Bedia, Laurent Capelluto, Claudia Tagbo. Sinopsi: La Hanna és filla d’un botiguer algerià i d’una mare hippie francesa. És una dona guapa, gerent de Recursos Humans i d’esperit lliure. Però té un problema: cada vegada que acomiada algú, hi manté relacions sexuals. Fins el dia que s’enamora d’un home que la pren per prostituta. I la cosa empitjora quan ella s’assabenta que és el metge de son germà, amb qui no parla des que s’ha convertit en musulmà intol·lerant, però a qui acabarà donant un ronyó per a salvar-li la vida. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores: Le Pacte*.

The Girl King. Direcció: Mika KAURISMAKI. Guió: Michel-Marc Bouchard. Repartiment: Malin Buska (reina Cristina de Suècia), Sarah Gadon (comtessa Ebba Sparre), Michael Nyqvist (canceller Axel Oxenstierna). Sinopsi: Una noia enigmàtica en conflicte, tot debatent-se entre raó i passió, entre el seu cos de dona i la seva educació com a princesa, entre els mons antic i modern i entre la seva ment brillant i cultivada i les forces conservadores que l’envolten. Coronada reina als sis anys d’edat, Cristina de Suècia va ser empesa cap a un laberint de poder i traïció, en què una cort d’austers homes luterans la pressionaven perquè es casés i tingués un hereu acomplint el seu destí. Trobà refugi i amor en la seva dama de companyia, la bella i elegant comtessa Ebba Sparre, tot i que el canceller, Axel Oxenstierna, la pressionava perquè s’aparellés amb el seu fill, Johan. Aviat, l’entorn reial va adonar-se que la clau per controlar sa majestat era Ebba; però van subestimar la brillant intel·ligència de Cristina i el seu delit de llibertat. Més informació: Imdb | AlloCiné | Web oficial del director | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores.

Untitled Abbas Kiarostami Project. Direcció: Abbas KIAROSTAMI. Guió: Desconegut. Intèrprets: Desconeguts. Sinopsi: Desconeguda. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP | Distribuïdores # Informació complementària: Ioncinema.

Foto de capçalera: el repartiment de Sufragette, de Sarah Gavron (Film 4)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *