Canes 2015: Rumors I (O-P)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà molt probablement el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors I (O-P).

La por (La peur | The Fear). Direcció: Damien ODOUL. Producció quebequeso-francesa. Guió: Damien Odoul, Aude Py i Loïc Gaillard; adaptació de l’obra La peur,  de Gabriel Chevallier. Intèrprets: Nino Rocher, Eliott Margueron, Théo Chazal, Patrick de Valette. Sinopsi: En Gabriel, un home introvertit, topa amb el terror i les matances atroces a l’Infern a la Terra que són les trinxeres de la I Guerra Mundial. Al final del seu terrible viatge interior durant el conflicte -ple de remor, fúria i sang- descobrirà la seva pròpia humanitat. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Le Pacte*. Informació complementària: Web Oficial del cineasta | La Peur de Damien Odoul en post-production. Nota: s’anuncia com un seguit de quadres que barregen l’hiperrealisme i les al·lucinacions oníriques de malson.

Family Film (Rodinny Film). Direcció: Olmo OMERZU. Coproducció franco-germano-croato-eslovaco-eslovena. Guió: Olmo Omerzu, Nebojsa Pop Tasic. Intèrprets: Karel Roden, Vanda Hybnerová, Martin Pechlát, Jenovéfa Boková. Sinopsi: Un matrimoni s’embarca en un viatge amb veler, deixant els seus dos fills a casa. Tot primer, aquests fills estan ben contents de poder fer el que vulguin; però quan perden el contacte amb els pares, la despreocupació deixa pas a la por. Per acabar d’adobar, el vaixell bolca i el gos de la família desapareix. Quan els pares tornen, s’assabenten que el fill necessita que li practiquin un transplantament de ronyó, moment en què es revela que el pare no n’és el pare biològic. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Informació complementària: Olmo Omerzu tourne son deuxième long métrage.

El petit príncep (Le Petit Prince | The Little Prince). Direcció: Mark OSBORNE. Film d’animació. Guió: Irena Brignull, Mark Osborne i Bob Persichetti; adaptació del conte El petit príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry. Amb les veus de: Riley Osborne, Rachel McAdams, Marion Cotillard, James Franco, Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Benicio Del Toro, Paul Giamatti, Albert Brooks, Ricky Gervais. Vídeos: Tràiler VF. Més informació: Web Oficial (fr) | Facebook Oficial (fr) | Imdb | AlloCiné. Distribuïdores.: Paramount Pictures France.

The Last Face. Direcció: Sean PENN. Guió: Erin Dignam. Intèrprets: Charlize Theron, Javier Bardem, Adèle Exarchopoulos. Sinopsi: La directora (Charlize Theron) d’una agència d’ajuda internacional a l’Àfrica coneix un metge d’ajut humanitari (Javier Bardem) enmig d’una revolució política / social i junts s’enfronten a decisions difícils que tenen a veure amb l’humanitarisme i amb la vida en aquell context de disturbis civils. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Mars.

Com un avió (Comme un avion | The Sweet Escape). Direcció: Bruno PODALYDES. Producció francesa. Guió: Bruno Podalydès. Intèrprets: Bruno Podalydès, Sandrine Kiberlain, Agnès Jaoui, Vimala Pons, Denis Podalydès, Michel Vuillermoz, Jean-Noël Brouté. Sinopsi: En Michel, de mitjana edat i gerent d’una empresa de disseny gràfic, es deleix pels avions. Dia i nit -a la dutxa, a la feina, dalt de la moto- somia amb una vida d’explorador de l’aire. Fins que un dia topa amb un fotografia que li’n fa perdre les ganes, en sec.  Els caiacs. Gaireb´s podrien ser avions, però sense ales. Presa d’aquesta nova i sobtada dèria, en Michael en compra tot el paquet per internet: la canoa, les paletes… Tot el que li cal per a una expedició. La seva dona, la Rachelle, l’anima a fer sol aquesta escapada. I què si mai no ha remat en sa vida! L’aventura és l’aventura! El seu gran viatge per aigua resulta ple de sorpreses i trobades inesperades: la Laetitia, mestressa d’un bar de la ribera, les seves empleades embogides, la jove cambrera Mila -que després de passar una nit amb ella, en Michel troba que deixar-la és molt dur… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: UGC.

El tresor (The Treasure | Le trésor). Direcció: Corneliu PORUMBOIU. Guió: Corneliu Porumboiu. Intèrprets: Toma Cuzin, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei. Sinopsi: Tendra comèdia negra en què l’amor d’un pare transforma la vida en un conte de fades. En Costi, de 33 anys, mena una vida tranquil·la. Al vespre, li abelleix llegir històries al seu fill de 5 anys, per a ajudar-lo a dormir. Robin Hood és el que més li agrada. En Costi es veu a si mateix com l’heroi del relat: justicier i defensor dels oprimits. Un dia, el veí el visita inesperadament i el va partícep d’un secret: hi ha un tresor amagat al jardí dels seus avis, n’està ben cert. Si en Costi comprés un detector de metalls per a ajudar-lo a localitzar-ho, ell li donaria la meitat del que trobessin. Escèptic en un primer moment, finalment en Costi no pot resistir-se a l’oferta. S’hi implica. Els dos còmplices disposen d’un cap de setmana per a localitzar el botí. Malgrat tots els obstacles amb què van topant, en Costi es nega a desanimar-se. Per a la seva dona i el seu fill, és un heroi de debò que res ni ningú no aturarà. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

Sierra Nevada. Direcció: Cristi PUIU. Producció franco-romanesa. Guió: Cristi Puiu; inspirat en el poema Agathirsoi [Agathirsoi és la denominació en grec d’Agatârși], d’ Aurel Rau. Intèrprets: Mimi Branescu. Sinopsi: Gira sobre una reunió familiar, una celebració que mai no arriba a tenir lloc; de manera que els personatges fugen cap a la ficció, aclaparats per una tristesa que no acaben d’entendre. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores. Informació complementària: IonCinema.

Foto de capçalera: El tresor, de Corneliu Porumboiu (Wild Bunch International)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *