Canes 2015: Rumors I (G)

Alguns dels títols que, segons el que s’ha publicat fins ara, podrien ser a Canes 2015 (13-24 de maig). La programació del Festival de Canes s’anunciarà molt probablement el 16 d’abril de 2015, a la tradicional roda de premsa en què es fa pública la selecció oficial i, al decurs dels dies següents, seran la Quinzena dels Realitzadors i la Setmana de la Crítica que faran saber les respectives llistes de films que realment hi participaran.

Canes 2015: Rumors I (G).

Els dos amics (Les deux amis | The Two Friends). Direcció: Louis GARREL. Producció francesa. Guió: Louis Garrel, Christophe Honoré; adaptació lliure de la peça teatral Caprices de Marianne, d’Alfred de Musset. Repartiment: Golshifteh Farahani (Mona), Louis Garrel (Abel), Vincent Macaigne (Vincent). Sinopsi: En Vicente (Vincent Macaigne) ha conegut la Mona (Golshifteh Farahani) tot just fa una setmana però se n’ha enamorat completament. Ell fa d’extra al cinema i ella ven entrepans en una estació de tren de París. Però la Mona té un secret: va cada nit a dormir a la presó. En Vincent no entén les intencions de la noia i demana al seu únic amic, l’Abel (Louis Garrel), que l’ajudi… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Ad Vitam*.

L’ombre des femmes. Direcció: Philippe GARREL. Producció helvètico-francesa. Guió: Jean-Claude Carrière, Caroline Deruas-Garrel, Philippe Garrel, Arlette Langmann. Sinopsi: variacions al voltant de l’amor, parelles que neixen i moren, la circulació del desig… Intèrprets: Stanislas Merhar, Clotilde Courau, Vimala Pons, Lena Paugam. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: SBS*.

El conte dels contes (Il racconto dei racconti | The Tales of Tales). Direcció: Matteo GARRONE. Producció anglo-franco-italiana. Guió: Matteo Garrone, Edoardo Albinati, Ugo Chiti, Massimo Gaudioso; adaptació lliure del recull de contes Lo cunto de li cunti overo lo trattenemiento de peccerille, de Giambattista Basile. Fotografia: Peter Suschitzky. Música: Alexandre Desplat. Repartiment: Salma Hayek (reina de Longtrellis), Vincent Cassel (rei de Strongcliff), John C. Reilly (rei de Longtrellis), Toby Jones (rei de Highhills), Alba Rohrwacher. Sinopsi: Fresc del període barroc, en clau fantàstica, explicat mitjançant les històries de tres reialmes i dels respectius soberans. Més informació: Imdb | AlloCiné | MyMovies | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Le Pacte* | 01*. Estrena al mercat italià: 14.05.2015. Nota: primera pel·lícula rodada en anglès per Matteo Garrone.

Marguerite. Direcció: Xavier GIANNOLI. Guió: Xavier Giannoli; lliurement inspirat en la vida de Florence Foster Jenkins. Intèrprets: Catherine Frot, Michel Fau, Christa Théret, André Marcon. Sinopsi: 1921, al començament dels daurats anys vint. No gaire lluny de París, hi ha una festa al castell de Marguerite Dumont. Com cada any, tot d’amants de la música es troben reunits per una gran causa, convocats per la propietària. Ningús no en sap gaire res d’aquesta dona, llevat que és rica i que viu totalment entregada a la seva passió: la música. La Marguerite canta. Canta de tot cor, però terriblement fora de to. De manera semblant a la Castafiore, la Margueritte ha estat visquent la seva passió tancada en la seva pròpia bombolla, i el seu públic hipòcrita, sempre atret per a enfotre’s, fa com si ella fos la diva que es pensa ser. Quan un periodista jove i provocador publica un article entusiasta de la seva darrera actuació, la Marguerite comença a creure encara més en el seu talent. I això li dóna l’empenta que necessitava per fer realitat el seu somni. Malgrat les reticències del marit i amb l’ajut d’un diguem-ne “divo”, decideix assajar per a oferir un primer recital a una multitud de desconeguts. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Memento.

Les mil i una nits (As 1001 Noites | Arabian Nights). Direcció: Miguel GOMES. Coproducció: franco-germano-helvètico-portugusa. Durada: 6h37. Guió: Telmo Churro, Miguel Gomes, Mariana Ricardo. Intèrprets: Adriano Luz, Carloto Cotta, Rogerio Samora, Joana de Verona, Gonçalo Waddington. Sinopsi: A Portugal, en plane crisi, un director cinematogràfic proposa construir històries sobre la misèria en què es troben. Tanmateix, en no trobar sentit al que fa, covardament fuig i deixa sola la bella Xahrazad. Li caldrà entusiasme i gosadia per no avorrir el Rei amb històries tristes del seu país! A mesura que passen les nits, la inquietud du a la desolació i al seu torn a l’encantament. Així és que Xahrazad organitza les històries que explica al Rei en tres volums. I comença així: “M’ha arribat, Oh Rei feliç, que en un país trist entre tots els països … Més informació: Web oficial | Imdb | AlloCiné | Productora 1 | Productora 2 | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

Me and Earl and the Dying Girl. Direcció: Alfonso GÓMEZ-REJÓN. Guió: Jesse Andrews. Intèrprets: Thomas Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke, Nick Offerman, Connie Britton, Molly Shannon. Sinopsi: En Greg Gaines és un difícil estudiant d’institut, autocrític, decidit a passar el seu darrer curs de la manera més anònima possible. Defugint les relacions socials com de la pesta, en Greg està sempre amb el seu únic amic, l’Earl, refent versions extravagants de pel·lícules clàssiques. La benintencionada mare d’en Greg hi prèn cartes i obliga el noi a fer-se amic de la Rachel, una companya de classe que té leucèmia. Molt a desgrat, en Greg cedeix. Tant en Greg com la Rachel queden ben sorpresos, oimés quan s’adonen que fins i tot s’agraden. El que comença com una temptativa, acaba convertit en parella inseparable. Però que la salut de la noia empitjora, el món sòlid d’en Greg s’ensorra. Altres festivals: Sundance 2015 · US Dramatic. Reconeixements: Premis i nominacions. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Fox Searchlight Pictures*.

Microbe et Gasoil. Direcció: Michel GONDRY. Producció francesa. Guió: Michel Gondry. Intèrprets: Théophile Baquet, Ange Dargent, Audrey Tautou. Sinopsi: Les aventures desenfrenades de dos adolescents una mica al marge: el petit “microbi” i l’ inventiu “Gasoil”. Les vacances d’estiu s’acosten i els dos amics no volen passar dos mesos amb les seves famílies. Amb el motor d’una segadora i taulons de fusta, fabriquen el seu propi “cotxe” i se’n van a l’aventura per les carreteres camins de França… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: StudioCanal*.

Belgica. Direcció: Felix van GROENINGEN. Producció franco-neerlandeso-belga. Guió: Arne Sierens, Felix van Groeningen. Intèrprets: Stef Aerts, Charlotte Vandermeersch, Jean-Michel Balthazar, Johan Heldenbergh, Titus De Voogdt Sinopsi: Dos germans obren un bar i es troben que té un èxit aclaparador en la nit belga. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

A Bigger Splash. Direcció: Luca GUADAGNINO. Guió: David Kajganich; a partir de la història d’Alain Page que Jacques Deray i Jean-Claude Carrière van adaptar a La Piscina (1969). Intèrprets: Dakota Johnson, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts. Sinopsi: En Paul (Matthias Schoenaerts) i la Marianne (Tilda Swinton), matrimoni nord-americà, passen unes vacances romàntiques en una vil·la a l’illa siciliana de Pantel·leria. La dona, però, convida un antic amant i la seva filla seductora i la cosa es complica: apareixen la gelosia i situacions sexuals perilloses. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals* | AP. Distribuïdores: StudioCanal* | Fox Searchlight Pictures*.

Une histoire de fou (Une Histoire de fou | Don’t Tell Me The Boy Was Mad). Direcció: Robert GUÉDIGUIAN. Producció francesa. Guió: Robert Guédiguian, Gilles Taurand. Música: Alexandre Desplat. Intèrprets: Syrus Shahidi, Simon Abkarian, Ariane Ascaride, Grégoire Leprince-Ringuet. Sinopsi: París, 1981. L’Aram (Syrus Shahidi), un noi d’origen armeni, fa saltar el cotxe de l’ambaixador turc i fereix greument en Gilles (Grégoire Leprince-Ringuet), que just passava per allà amb la seva bicicleta. L’Aram fuig a Beirut per a incorporar-se a l’Exèrcit d’Alliberament Armeni. La seva mare, Anouch (Ariane Ascaride), visita en Gilles a l’hospital per a demanar-li que perdoni el fill; però en Gilles vol trobar-se cara a cara amb el botxí. Amb delit de venjança, fa cap a Marsella per a trobar la família de l’Aram i es troba que l’acullen bé a casa seva i s’hi està una bona temporada. A Beirut, l’Aram topa amb els seus camarades i acaba decidint d’anar-se’n a trobar la seva víctima, en Gilles, decidit a fer-se’n el portaveu… Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora* | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: Diaphana*.

Foto de capçalera: Els dos amics, de Luis Garrel (Indie Sales)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *