Programa del dimarts 12 d’agost

El cinema tou de Lasse Hallström, en guerra culinària, produït per Spielberg; una dona que deixa enrere el passat familiar, un incendi i una maleta plena de diners; un novel·lista d’èxit i egocèntric busca la soledat del refugi; un grafiter colombià busca un col·lega; els ambients marginals a la riba del Tijuana… avui a Locarno 2014.

Locarno 2014. Piazza Grande.

ElViatge30Metres@L14 (5)El viatge de 30 metres (The Hundred-Foot Journey | Un viaje de diez metros | Les recettes du bonheur | Madame Mallory e il piccolo chef indiano). Direcció: Lasse HALLSTRÖM. Producció nord-americana. Amb Helen Mirren, Om Puri, Juhi Chawla, Manish Dayal, Charlotte Le Bon. Basada en el llibre de Richard C. Morais i produïda per Steven Spielberg, Oprah Winfrey i Juliet Blake. Sinopsi: Hassan Kadam té un do innat per la cuina. Amb son pare i tota la seva família, va deixar l’Índia per anar a Sant-Antonin-Noble-Val, al sud de França, on volen obrir un restaurant indi: La Maison Mumbai. Passa però, que Madame Mallory, propietària del Le Saule Pleureur, restaurant distingit amb estrelles, s’assabenta de les intencions d’aquesta gent, malda de seguida perquè no se’n surtin, desfermant una guerra entre els dos restaurants. Aquesta competició culinària durarà fins que la passió del cuiner indi per la cuina francesa, el seu do per a barrejar ambdues cultures, així com el seu interès per a Marguerite, la segona de Madame Mallory faran decantar la balança, finalment… Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Concurs Internacional.

UnaExplosió@L14 (4)Una explosió (A Blast). Direcció: Syllas TZOUMERKAS. Producció neerlando-germano-grega. Amb Angeliki Papoulia, Vassilis Doganis, Maria Filini, Yorgos Biniaris, Themis Bazaka, Makis Papadimitriou. Sinopsi: Sola en el seu 4×4 a tota màquina, la Maria fuig per l’autopista, deixant enrere un incendi i una maleta plena de bitllets. Per davant, no té sinó la immensitat desolada de la carretera, mentre que tot just ahir era una mare atenta i una bona esposa. Avui, però, la Marie ha traspassat la ratlla que ja no té marxa enrere… Estrena mundial. Més informació: Imdb.

ListenUpPhilip@L14 (1)Escolta Philip (Listen Up Philip). Direcció: Alex Ross PERRY. Producció nord-americana. Amb Jason Schwartzman, Elisabeth Moss, Jonathan Pryce, Krysten Ritter, Josephine de La Baume. Sinopsi: En Philip espera que arribi a les llibreries la seva segona novel·la, que té l’èxit assegurat. No es troba bé a la seva ciutat d’adopció, per la gentada i la remor omnipresents; per la deteriorada relació amb Ashley, la seva xicota fotògraf, i per les poques ganes que té de promocionar aquesta nova novel·la. Així és que, quan Ike Zimmerman, l’ídol d’en Philip, li proposa que s’estigui a la seva segona residència, ben aïllada, ell ho accepta de seguida i això li permet trobar la calma i tranquil·litat que li cal per a dedicar-se al que més li agrada: ell mateix. Estrena internacional. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Cinestes del present (primers i segons llargmetratges).

LosHongos@L14 (5)Los Hongos. Direcció: Óscar RUIZ NAVIA. Producció argentino-franco-germano-colombiana. Amb Jovan Alexis Marquinez Angulo, Calvin Buenaventura Tascón, Atala Estrada, Gustavo Ruiz Montoya, María Elvira Solis, Dominique Tonnelier. Sinopsi: De dia, en Ras treballa a l’obra. Però cada vespre, acabada la feina, pinta grafits a les parets del barri a l’est de Cali (Colòmbia). En Ras fa temps que no dorm i comença a somiar despert. L’enxampen robant pots de pintura per acabar un mural immens i l’acomiaden. Sense un cèntim, ronda per la ciutat, tot buscant en Calvin, un altre artista del grafit, que ha estudiat art i passa una època complicada ran del divorci dels seus pares. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Navajazo@L14 (4)Navajazo. Direcció: Ricardo SILVA. Producció mexicana. Amb Richard Lewis, Amador Granados, Yareni García, El Muerto de Tijuana, Star Kelly. Sinopsi: Tijuana, aglomeració urbana mexicana a tocar de la frontera amb els Estats Units. Una ciutat que voreja el marasme. Entre documental i ficció, personatges que breguen per sobreviure en un medi hostil, que no poden comptar sinó els uns amb els altres i que no tenen més patrimoni que la voluntat de seguir vivint, al preu que sigui. A la riba del Tijuana, trobem prostitutes i emigrants, un músic anomenat El Muerto, un director de films porno, un col·leccionista de joguines i un actor de videos d’aficionat a qui anomenen El Alacrán. Estrena internacional. Més informació: Imdb.

Tota la programació de Locarno 2014:

Dimarts, 12 d’agost.

FOTOS © Festival del film Locarno

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *