Canes 2014 · Competició: “La captiva”, d’Atom Egoyan

El canadenc, d’arrels armènies i nascut a Egipte, Atom Egoyan és un dels molts directors típics de Canes que enguany tenen pel·lícula a la Competició. De fet, Egoyan va tenir la seva millor època a mitjan anys noranta, quan guanyava el Premi FIPRESCI de la crítica internacional amb Exotica (1994) i The Sweet Hereafters (1997) —guanyadora també del prestigiós Grand Prix de Canes—, sense que després hagi aconseguit estar-ne a l’alçada. Ni el seu delit per a combinar el seu estil personalissím amb els gèneres —sobretot el film de suspens—, ni una obra d’implicació emocional com Ararat, no han acabat de ser el que s’esperava d’ell. I els seus darrers films l’havien allunyat de Canes, d’on era absent des de 2008, com a cineasta —a desgrat que el 2010 presidí el Jurat dels Curtmetratges i de la Cinéfondation—.

FOTO © ARP La captiva, d’Atom Egoyan


La captiva (The Captive | Captives)

Direcció: Atom Egoyan. Guió: Atom Egoyan, David Fraser. Producció: Ego Film Arts (Canadà), The Film Farm (Canadà). Durada: 1h53.

Repartiment: Ryan Reynolds (Matthew Lane), Rosario Dawson (Nicole Dunlop), Scott Speedman (Jeffrey Cornwall), Mireille Enos (Tina Lane), Kevin Durand (Mika), Alexia Fast (Cass Lane).

Sinopsi: Fa vuit anys, Cassandra (Alexia Fast) va desaparèixer, i alguns indicis preocupants semblen indicar que encara és viva. Els detectius, els pares (Ryan Reynolds i Mireille Enos) i la mateixa Cassandra malden per aclarir el misteri de la seva desaparició i alliberar-la del captiveri.

Vídeos: Altres tràilers | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: eOne Films International. Distribuïdores: ARP. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Competició

La captiva


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Revista de premsa | Atom Egoyan: “Aquesta pel·lícula mostra la feblesa dels homes i la fortalesa de les dones”Primeres reaccions: Atom Egoyan torna a quedar-se lluny del que era | Canes 2014: programa dv 16 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Competició.

Reconeixements a Canes 2014: No.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: mercat francès, 01.10.2014.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director/a: Atom Egoyan (El Caire, Egipte, 19.07.1960). Nascut Atom Yeghoyan, de pares armenis, va créixer i resideix al Canadà. Tots dos pares eren pintors i Atom Egoyan havia volgut ser dramaturg (de fet, és autor d’unes quantes peces teatrals). Estudià Relacions Internacionals i Música a la Universitat de Toronto, mentre ja anava realitzant curtmetratges. Entre 1977 i 1989 fa tot de curts, així com diversos episodis de sèries televisives, amb un únic llargmetratge, Next of kin (1984), abans d’enfilar la seva carrera d’autor a partir de Speaking Parts (1989).

Extracte de la seva filmografia: The Adjuser (1991), Calendar (1993), Exotica (1994), The Sweet Hereafter (1997), El viatge de Felícia (1999), Ararat (2002), Quan la veritat enganya (2005), Chacun son cinéma —episodi “Artaud Double Bill”— (2007), Adoration (2008), Chloe (2009), Devil’s Knot (2013), La captiva (2014).

Presències a Canes: Atom Egoyan al Festival de Canes | a la Quinzena dels Realitzadors.


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *