Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de febrer de 2014
1 comentari

Berlín 2014 · Competició: “Les estacions de la Creu”, de Dietrich Brüggemann

La competició de la Berlinale 2014 coneixerà avui el camí de santedat d’una noieta de catorze anys, a Les estacions de la Creu, del muniquès Dietrich Brüggemann. Autor de videoclips i de dos films anteriors sobre joves, afectivitats i família, el cineasta aixeca ara una acta d’acusació i alhora relata la llegenda d’una santa, a partir del camí cap a la Creu que emprèn la filla d’una família fonamentalista cristiana. Es tracta d’una història sobre religió, devoció i fe radical, tractada amb la mateixa radicalitat que el tema objecte de reflexió: Brüggemann la narra amb només catorze pla seqüències d’angle fix.

FOTO © Camino Filmverleih Cartell original de Les estacions de la Creu, de Dietrich Brüggermann


Les estacions de la Creu (Kreuzweg | Stations of the Cross)

Director: Dietrich Brüggemann. Guió: Dietrich Brüggemann, Anna Brüggemann. Producció: UFA Fiction (Alemanya). Coproducció: SWR (Alemanya), ARTE (França), Cine Plus Media Service (Alemanya). Durada: 1h47.

Repartiment: Lea van Acken (Maria), Franziska Weisz (la mare), Florian Stetter (el pare Weber), Lucie Aron (Bernadette), Moritz Knapp (Christian), Michael Kamp (el pare), Birge Schade (professor d’esports), Hanns Zischler (empresari de pompes fúnebres), Ramin Yazdani (metge), Georg Wesch (Thomas).

Sinopsi: La Maria té catorze anys. La seva família pertany a una comunitat fonamentalista catòlica. La noia viu la seva vida quotidiana en el món modern, per bé que el seu cor pertany a Jesús. Es deleix per seguir-lo, esdevenir santa i anar al Cel, com tots els nens sants de què li han parlat. És així que Maria decideix passar per catorze estacions, com ho féu Jesús de camí cap al Gòlgota, i aconseguir el que s’havia proposat. Ni tan sols no la pot aturar en Christian, un noi que ha conegut a escola i que, en un altre món, haurien pogut ser amics o fins i tot amants. Enrere queda una família trencada, que troba consol en la fe, i la pregunta de si tot plegat era de debò tan inevitable.

Altres Vídeos: Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Beta Cinema. Distribuïdores: Camino Film. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: Berlín 2014 (Millor Guió | Premi Jurat Ecumènic) | Altres premis i nominacions.

Altres informacions: pendent.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Les estacions de la Creu

(al/ang)


Director: Dietrich Brüggemann (Múnic, Baviera, Alemanya, 23.02.1976). Va créixer entre el sud d’Alemanya i l’Àfrica del Sud. Entre l’any 2000 i el 2006, estudià a la “Konrad Wolf” Universitat de Cinema i TV, de Potsdam. Després d’una sèrie de curtmetratges, debutà amb  Neun Szenen (el guió ja el va escriure amb sa germana, Anna; també protagonista), història de joves, amors inabastables, veritats familiars… presentada a la secció Perspetiva del Cinema Alemany de Berlín 2006, on tornà el 2010 amb Run if you can (triangle d’amistat i amor entre una noia, un xicot amb cadira de rodes i el noi que en té cura temporalment, un film sobre l’afectivitat en els discapacitats, que fou projectat a festivals d’arreu del món, congriant diversos premis de jurats i del públic). Les Estacions de la creu marca la quarta col·laboració guionista del cineasta amb la seva germana. Dietrich Brüggemann ha realitzat també diversos vídeos musicals, entre d’altres per a Thees Uhlmann i Judith Holofernes, a més de dedicar-se també a acompanyar amb piano la projecció de films muts .


  1. Xavi Serra, enviat especial del diari Ara a la Berlinale:

    Crítica sense matisos del fanatisme religiós amb gir final qüestionable, es pot veure com una barreja curiosa entre “Camino” i “Trencant les onades”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!