Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de maig de 2013
0 comentaris

Canes 2013 · Un Certain Regard: “Norte, la fi de la Història”, de Lav Díaz

FOTO Norte, la fi de la Història, de Lav Díaz

Autor de dinou títols en quinze anys de carrera —inclosos algun curtmetratge i un parell de films d’episodis— Lav Díaz (Datu Paglas, Maguindanao, Mindanao, Filipines, 30.12.1958) no es pot pas dir que sigui gaire conegut a Occident. El 2008 va rebre una Menció Especial del Jurat de la Secció Horitzons de la Mostra de Venècia pel seu film Malenconia. —sobre tres persones que participen en una teràpia estranya per allunyar-se de les seves agonies—. Ara, Un Certain Regard esdevé un aparador privilegiat per a donar-se a conèixer, si bé ho fa amb aquest film de més de quatre hores de durada, de títol original llarg i que, pel que es veu, pretén parlar de la fi de la Història —un intel·lectual frustrat per com van les coses, comet un crim, que el paga un home innocent a qui n’hi passa alguna de sorprenent quan és tancat a la presó—.

Norte, la fi de la Història (Norte, Hangganan Ng Kasaysayan | Norte, the End of History | Norte, la fin de l’Histoire)

DirectorLav Díaz. GuióLav Díaz, Rody Vera. Producció: filipina. Durada: 4h10.

Repartiment: Archie Alemania (Joaquin), Angeli Bayani (Eliza), Soliman Cruz (Wakwak), Angelina Kanapi (Hoda), Sid Lucero (Fabian), Hazel Orencio (Ading), Mae Paner (Magda).

Sinopsi: A un home el tanquen injustament  la presó, mentre que l’assassí de debò se les campa amb llibertat. El criminal és un intel·lectual frustrat pel cicle inacabable de traïcions i apatia del seu país. El pres és un home senzill que comença a trobar la vida a la presó més suportable des que li passa una cosa estranya i misteriosa.

*

Vídeos: Tràiler VO | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Pendent. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr).


FESTIVAL DE CANES 2013

Un Certain Regard

Norte, la fi de la Història


Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dijous 23 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: Un Certain Regard.


Premis: Premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!