Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de febrer de 2013
0 comentaris

Berlín 2013 · Competició: “Harmony Lessons”, d’ Emir Baigazin

FOTO © Harmony Lessons Film Production Harmony Lessons, d’Emir Baigazin

Opera prima del kazakh Emir Baizagin, projecte avalat pel Locarno Open Doors 2011, Eurasia Film Festival 2011, el Berlinale World Cinema Fund 2012 i el premi de la secció “Work in Progress” del Festival de Sarajevo. Sens dubte, tot un reflex de les dificultats financeres per a la gent d’aquella república ex-soviètica i, alhora, de l’interès que el projecte en si ha despertat a diversos certamens cinematogràfics que aposten per donar suport als nous talents. Emir Baizagin (Kazakhstan, 1984) començà com a actor, entre 2002 i 2004, abans de posar-se a estudiar cinema. Es graduà en direcció cinematogràfica a l’escola oficial del seu país el 2009, havent guanyat el premi de Millor Director al Festival d’Estudiants de Didar 2007, amb Cheerful and Offended (2006); havent passat per l’acadèmia asiàtica de cinema (on tingué de professors cineastes com Pen-ek Ratanaruang i Mohsen Makhmalbaf), ran de la seva participació al Festival de Pusan, amb el curt Steppe (2007), que li valdria la participació al Berlinale Talent Campus de 2008, i havent tornat a triomfar al Festival d’Estudiants de Didar, amb el curt Fatshedder (2008). Encara, abans de debutar en el camp dels llargmetratges amb Harmony Lessons, va rebre un guardó com a millor debutant amb el curt Jean’s Video Diary (2009).

Harmony Lessons (Uroki Garmonii)

Director: Emir Baigazin. Guió: Emir Baigazin. Producció: JCS Kazakhfilm (Kazakhstan), The Post Republic Halle (Alemanya), Rohfilm (Alemanya), Arizona Productions (França). Durada: 1h50.

Repartiment: Timur Aidarbekov (Aslan), Aslan Anarbayev (Bolat), Mukhtar Andassov (Mirsain).

Sinopsi: Aslan, un noi de 13 anys que viu amb l’àvia i estudia en una localitat del Kazakhstan que té una alta taxa de criminalitat, pateix una humilació pública davant dels seus companys de classe. Aquest incident desferma el seu latent transtorn de personalitat. Rosegat pels dubtes, té una dèria per la neteja, la perfecció i controlar tot el que l’envolta. Compulsiu, va entrant en situacions cada vegada més difícils. No li agrada gens la manera com els seus companys segueixen la roda del sistema criminal instal·lat en aquell indret, en el qual Borat, un dels que han humiliat Aslan, està ben involucrat. Bolat fa xantatge a la canalla més petita, fent que li paguin diners a canvi de protegir-los, cosa que li val el menyspreu d’Aslan, tanmateix condemnat a l’ostracisme.

Vídeos: Tràiler VO. Altres vídeos: Tràiler.

***

BERLÍN 2013 Competició: Harmony Lessons (al/ang)

Premis a Berlín 2013: 1 premi oficial (Millor Contribució Artística -fotografia-), 1 premi no oficial (Lectors del diari Berliner Morgen Post).

***

Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores confirmades abans o durant Berlín 2013: pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang).

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Altres Premis: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!