Locarno 2012: Piazza Grande

La Piazza Grande de Locarno es converteix en el cor i aparador principal del festival de cinema d’aquesta ciutat suïssa. Aquest any, per anar escalfant l’ambient cinèfil, a la immensa pantalla que la presideix durant el certamen, hi ha hagut un seguit de projeccions prèvies, començant el 29 de juliol amb la de La finestra indiscreta, d’Alfred Hitchcock i seguint, el dia 31, amb 1848, de Dino Risi; La risaia, de Raffaello Matarazzo, i Shouting Secrets, de Korinna Sehringer. Però el moll de l’os de l’oferta “Piazza Grande” és el que s’hi pot veure de l’1 a l’11 d’agost (gairebé tots els enllaços dels títols duen, durant uns mesos, a les pàgines respectives del Festival de Locarno):

Locarno 2012 Piazza Grande.

Quelques heures de printemps. Direccio: Stéphane BRIZÉ. Producció francesa. Amb Vincent Lindon, Hélène Vincent, Emmanuelle Seigner. Vendes internacionals: Rezo Films. Distribuïdores: Diaphana. Més informació: Comme Au Cinéma. Durada: 1h48. Estrena mundial.

While We Were Here. Direcció: Kat COIRO. Producció nord-americana. Amb Kate Bosworth, Iddo Goldberg, Jamie Blackley, Claire Bloom. Vendes internacionals: Arclight. Altres festivals: Tribeca 2012. Més informació: Imdb. Durada: 1h23. Estrena internacional.

Ruby Sparks. Direcció: Jonathan DAYTON i Valerie FARIS. Producció nord-americana.  Amb Paul Dano, Zoe Kazan, Antonio Banderas, Annette Bening. Més informació: Imdb. Durada: 1h44. Estrena internacional.

Wrong. Direccio: Quentin DUPIEUX. Producció francesa. Amb Jack Plotnick, Eric Judor, Alexis Dziena, Steve Little. Vendes internacionals: Kinology. Festivals: Sundance 2012. Més informació: Comme Au Cinéma. Distribuïdores: UFO. Durada: 1h34. Estrena europea.

Bachelorette. Direcció: Leslye HEADLAND. Producció nord-americana. Amb Lizzy Caplan, Kirsten Dunst, Isla Fisher, James Mardsen. Vendes internacionals: Elle Driver. Festivals: Sundance 2012. Més informació: Imdb. Durada: 1h31. Estrena internacional.

More Than Honey. Direcció: Markus IMHOOF. Coproducció helvètico-germano-austríaca. Documental. Vendes internacionals: Films Boutique. Durada 1h31. Estrena mundial. Film de Cloenda.

No (No), de Pablo LARRAÍNCoproducció xileno-nord-americana. Amb Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers. Basada en la novel·la Los días del Arco Iris (Referéndum), d’ Antonio Skármeta (ed. Planeta). Xile, 1988. En referèndum es decidirà si Pinochet ha de seguir al poder o no. Els partidaris del “No” persuadeixen un publicitari jove i brillant, que esdevingui la punta de llança de la seva campanya. La seva victòria significarà la fi del règim de Pinochet. Pablo Larraín es pot dir que tanca una trilogia al voltant de la dictadura pinochetista: Post Mortem (el cop d’estat), Tony Manero (la lluita clandestina contra el règim) i ara, la fi d’aquella tirania sanguinària. Altres festivals: Quinzena dels Realitzadors Canes 2012. Premis: Quinzena dels Realitzadors (Art Cinema Award). Durada: 1h55.

The Sweeney. Direcció: Nick LOVE. Producció anglesa. Amb Ray Winstone, Damian Lewis, Hayley Atwell, Paul Anderson. Vendes internacionals: Protagonist Pictures. Més informació: imdb. Durada: 1h30. Estrena mundial. Film d’inauguració.

Camille rebobina (Camille redouble | Camille rewinds), de Noémie LVOVSKY. Producció francesa. Amb Noémie Lvovsky, Samir Guesmi, Yolande Moreau.  A tall de Peggy Sue es va casar…, una dona viatja al passat, just a l’adolescència, abans d’embolicar-se amb el noi que l’acabaria fent mare i que, al cap dels anys, l’ha deixada per una altra dona, més jove que ella. Durada: 2h00. Altres festivals: film de Cloenda de la Quinzena dels Realitzadors Canes 2012. Premis: Quinzena Canes 2012 (Premi SACD).

Bonjour Tristesse. Direcció: Otto PREMINGER. Any de producció: 1958. Producció nord-americana. Amb Deborah Kerr, David Niven, Jane Seberg. Durada: 1h34. Programada al marc de la Retrospectiva Otto Preminger.

The Black Balloon, de Josh SAFDIE i Benny SAFDIE. Producció nord-americana. Amb Larry Sloman, Eleonore Hendricks, Mustafa Bekiroglu. Festivals: Sundance 2012. Més informació: Imdb. Durada: 0h21. Estrena internacional.

Lullaby Ride (Nachtlärm). Direcció: Christoph SCHAUB. Coproducció germano-helvètica. Amb Alexandra Maria Lara, Sebastian Bloomberg, Gerog Friedrich. Vendes internacionals: T&C Edition AG. Més informació: Nachtlärm (ang). Durada: 1h34. Estrena mundial.

Lore. Direcció: Cate SHORTLAND. Coproducció germano-australo-britànica. Amb Saskia Rosendhal, Kai Malina, Nele Trebs. Vendes internacionals. Memento Films Int. Durada: 1h50. Estrena internacional.

Magic Mike. Direcció: Steven SODERBERGH. Producció nord-americana. Amb Channing Tatum, Matthew McConaughey, Alex Pettyfer, Olivia Munn. Vendes internacionals: Filmnation. Més informació: web oficialImdb. Durada: 1h50.

Motorway. Direcció: SOI Cheang. Producció xinesa (Hong Kong). Amb Anthony Wong, Shawn Yue, Guo Xiaodong. Vendes internacionals: Media Asia Distribution. Durada: 1h30. Estrena europea, en el marc del lliurament del Lleopard a la Carrera a Johnnie To.

The Swiss Miss Massacre (Das Missenmassaker). Direcció: Michael STEINER. Producció helvètica. Amb Meryl Valerie, Lisa Maria Bärenbold. Durada: 1h35. Estrena mundial.

Turistes (Sightseers | Touristes!), de Ben WHEATLEY. Producció anglesa. Amb Alice Lowe, Steve Oram. Comèdia negra de Ben Wheatley, autor de thrillers terrorífics d’atmosferes opressives —Down Terrace (2009), Kill List (Méliès d’argent a la Millor Pel·lícula Europea, a Sitges 2011)—. Sensacions fortes, amb tó humorístic, basades en el guió dels seus actors protagonistes i ha comptat amb el productor Edgar Wright (Attack the Block, i també autor de Hot FuzzShaun of the Dead, Scott Pilgrim vs The World). I la cosa va d’un noi que s’endú la xicota de vacances per Anglaterra amb la seva caravana, però de seguida les coses i la gent els ho esguerra i el que havien de ser unes dies de “somni” es converteix en un malson… també pels que la parelleta van trobant de camí.. Estrena mundial. Durada: 1h29.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *