Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 d'abril de 2011
0 comentaris

Canes 2011 · Competició: “Casa de tolerància”, de Bertrand Bonello

Casa de tolerància (L’Apollonide —Souvenirs de la maison close— | House of Tolerance)

Músic i artista multidisciplinar, Bertrand Bonello ha compost la banda sonora d’aquest film, com n’ha escrit el guió i l’ha dirigit. Després d’haver tingut com a protagosnistes una parella amb una relació orgànica i visceral (Quelque chose organique), un pornògraf (El pornògraf), un transexual brasiler de gran bellesa (Tiresia) i un home disposat a guerrejar a favor del plaer (De la guerra), ara centra l’atenció en les dones d’una casa de tolerància. El seu cinema, mai absent de pretensions, però fidel a les seves autorals obsessions temàtiques i estilístiques, ha donat tan sols cinc llargmetratges i alguns curts, en quinze anys.

Casa de tolerància (L’Apollonide —Souvenirs de la maison close— | House of Tolerance | Casa de tolerància. L’Apollonide)

Director Bertrand Bonello. Guió Bertrand Bonello. Música Bertrand Bonello. Producció Les Films du Lendemain (França), My New Picture (França), Arte Cinéma (França). Durada 2h06.

Repartiment Hafsia Herzi (Samira), Céline Sallette (Clotilde), Jasmine Trinca (Julie), Adèle Haenel (Léa), Alice Barnole (Madeleine), Iliana Zabeth (Pauline), Noémie Lvovsky (Marie-France), Judith Lou Levy, Anaïs Thomas, Pauline Jacquard, Maïa Sandoz, Joanna Grudzinska, Esther Garrel, Xavier Beauvois, Louis-Do de Lencquesaing, Jacques Nolot, Laurent Lacotte.

Sinopsi A començament del segle XX, en un bordell de París, un home desfigura una dona de per vida. L’ha deixada marcada amb una cicatriu que li dibuixa un somriure tràgic a la cara. Al voltant d’aquesta dona que riu, la vida d’altres noies, les seves rivalitats, pors, alegries, dolor… El món de fora, poc que en sap res: el seu és un món reclòs.

Vídeos [Tràiler VO] [Tràiler 2] [Tràiler, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2011]

Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Competició: Casa de tolerància (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Cap]


Articles en aquest blog [Terrence Malick divideix opinions amb la meravella poètica “L’arbre de la vida”] [Bertrand Bonello: del pornògraf a la casa de tolerància]

Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dilluns 16 de maig] [Tot Canes 2011]

Cròniques [Diari de Girona, Jodie Foster i Mel Gibson presenten a Canes ´El castor´] [Vilaweb: Terrence Malick divideix opinions amb la meravella poètica “L’arbre de la vida”]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Films Distribution] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [Haut et Court] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO © Haut et Court Casa de tolerància, de Bertrand Bonello

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!