Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 d'abril de 2011
0 comentaris

Fitxa: “Venjança”, de Susanne Bier

Venjança (Hævnen | In a Better World | En un mundo mejor | Revenge | In un mondo migliore)

Òscar i Globus d’Or a la Millor Pel·lícula 2010 de Parla No-Anglesa, amb què la danesa Susanne Bier segueix la seva carrera exitosa, basada en pel·lícules essencialment melodramàtiques amb textura de cinema d’autor i en les quals algú sempre ha d’anar a l’estranger —l’Afganistan, a Germans (2004), l’India, a Després del casament (2006), l’Àfrica, a Venjança (2010)—, però torna a Dinamarca o en qualsevol cas, l’argument planteja un conflicte, normalment de caràcter íntim, entre el que ha marxat i els que s’han quedat, ressó de la tensió entre el món de fora i la comunitat benestant que representat la Dinamarca d’avui en dia.

Director
Susanne Bier. Guió Anders Thomas Jensen, basat en una història original de Susanne Bier i Anders Thomas Jensen. Fotografia Morten Soborg. Música Johan Soderqvist. Muntatge Pernille Bech Christensen, Morten Egholm. Producció Zentropa Entertain (Dinamarca). Durada 1h53.

Repartiment
Mikael Persbrandt (Anton), Trine Dyrholm (Marianne), Ulrich Thomsen (Claus), Markus Rygaard (Elias), William Jøhnk Nielsen (Christian), Bodil Jorgensen (director del col·legi), Elsebeth Steentoft (Signe), Martin Buch (Niels), Anette Stovebaek (Hanne), Kim Bodnia (Lars).

Sinopsi L’Anton és metge que combina temporades en un idílic indret de Dinamarca amb estades de feina en un camp de refugiats a l’Àfrica. En aquests mons tan diferents, ell i la seva família topen amb conflictes que els forcen a triar entre venjança o perdó. L’Anton i la seva dona, Marianne, tenen dos fills, estan separats i rumien d’acabar-se de divorciar. Al gran, Elias, uns companys l’assetgen fins que el defensa un altre xicot, Christian, que acaba d’arribar de Londres, amb son pare, Claus. La mare de Christian ha mort fa no pas gaire, de càncer. Elias i Christian aviat es fan molt amics; però quan en Christian embolica Elias en un perillós acte de revenja que pot tenir conseqüències tràgiques es posa a prova la seva amistat. Finalment, els seus pares els ajuden a entendre la complexitat de les emocions, del dolor, de l’empatia…
 
Vídeos [Tràiler VO] [Tràiler VOSC] [Tràiler VOSE] [Tràiler VOSF] [Tràiler VOSI]

Webs oficials [x] [Enunmundomejor (esp)] [Revenge-lefilm (fr)] Blogs oficials [Enunmundomejor (esp)] [Inunmondomigliore (it)]

Més informació [Cartellera (cat)] [Avui+ElPunt (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals [x] Premis  Globus d’Or 2010: 1 nominació (Parla No-Anglesa) 1 premi (Parla No-Anglesa) | Òscar 2010: 1 nominació (Parla No-Anglesa) 1 premi (Parla No-Anglesa) | EFA 2011: 4 nominacions (Pel·lícula, Direcció, Actor, Guió), 1 premi (Direcció)

Dist. cat.
[x] Dist. esp. [Golem] Dist. fr. [Equation] Dist. it. [Teodora]


Apunts en aquest blog [Altres veus] Apunts de context en aquest blog [Estrenes 30 març – 5 abril 2011]


Crítiques d’altri publicades als mitjansMelodrama ONG (Àngel Quintana, Avui+ElPunt) | En un mundo mejor (Sergi Sánchez, Ara · Time Out Cultura i Time Out Barcelona) | Acumulació de drames —amb enllaç de pagament— (Quim Casas, El Periódico · iCult, 01.04.2011).

Articles d’altri publicats als mitjans

Ressenyes, cròniques i altres articles d’interès Violència al nord i al sud (Xavier Roca, Avui+ElPunt · Sortim) | El film que va arrabassar l’Oscar a ‘Biutiful’ —amb enllaç de pagament— (Xavi Serra, Ara)

Entrevistes • Susanne Bier: «El cine europeu és arrogant i idiota» —amb enllaç de pagament— (Nando Salvà, El Periódico, 02.04.2011)

***

FOTO © Golem
Venjança, de Susanne Bier

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!