Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de febrer de 2011
0 comentaris

Berlín 2011 · Competició: “Nader i Simin, una separació”, d’Asghar Farhadi

Nader i Simin: una separació (Jodaeiye Nader az Simin / Nader and Simin, A Separation / Une séparation)

Especial significació pren la presència en competició d’aquest nou film de l’autor d’ A propòsit d’Elly —Ós d’Argent al Millor Director a Berlín 2009—, l’iranià Asghar Farhadi. En plena mobilització internacional per la llibertat dels cineastes Jafar Panahi i Mohammad Rassoulov, condemnat per la tirania islamista iraniana, Farhadi du a Berlín aquesta nova història en què torna a regirar pregonament la societat del seu país, per dins.

***

Director Asghar Farhadi. Guió Asghar Farhadi. Producció Asghar Farhadi. Durada 2h03.

Repartiment Leila Hatami (Simin), Peyman Moadi (Nader), Shahab Hosseini (Hodjat), Sareh Bayat (Razieh), Sarina Farhadi (Termeh)

Sinopsi Simin vol anar-se’n de l’Iran amb son marit, Nader, i la nena, Termeh. Ho ha preparat tot per a marxar; però llavors el marit li diu que no pot deixar sol el seu pare, malalt d’Alzheimer. Així és que Nader anul·la el viatge i Simin se’n va al jutjat a demanar el divorci. Quan li’n rebutgen la petició de divorci, ella se’n va de casa i torna a ca’ls pares. La menuda, Termeh, decideix que es queda amb son pare, delerosa que d’aquesta manera la mare torni aviat. En aquestes circumstàncies, la vida se li ha complicat a Nader. No se’n surt, mal sigui perquè no fa cap a tot. Aleshores lloga una noia, Razieh, perquè es faci càrrec del seu pare (malalt). Razieh està prenyada i accepta la feina sense dir-ne res al seu propi marit. Un dia Nader troba son pare sol i lligat, quan torna de treballar i quan Razieh arriba, la reacció de Nader té tràgiques conseqüències que canvien la imatge que la filla, Termeh, tenia fins ara de son pare.

Vídeos [x] Webs oficials [x]

Berlinale 2011 [Competició: Nader i Simin, una separació (al / ang / fr)]  Premis Berlinale 2011 [Ós d’Or (Millor Pel·lícula) | Ós d’Argent Interp. Masculina (repartiment) | Ós d’Argent Interp. Femenina (repartimet) | Premi Jurat Ecumènic]

***

Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Memento] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Golem] Dist. fr. [Memento] Dist. it. [x]

Apunts en aquest blog, posteriors a Berlí 2011 [Fitxa Club 7]

***

FOTO
Nader i Simin, una separació, d’Asghar Farhadi 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!