Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de maig de 2010
0 comentaris

Claire Denis, presidenta del Jurat d’ Un Certain Regard de Canes 2010

La directora francesa Claire Denis presidirà el Jurat d’ Un Certain Regard del Festival de Canes 2010

Tot i que es tracta d’una secció no competitia dins de la Selecció Oficial, fa uns anys que s’ha trobat una manera de remarcar amb alguna distinció determinats films d’entre els que en conformen la programació. Tant és així, que el Jurat que les atorga és diferent del que configura el Palmarès de la Competició; la cerimònia en què es proclamen els “guanyadors/ores” va a part de la Gala del Palmarès; les distincions que es lliuren són poca cosa més que un diploma i (molt important) el suport a la distribució de la pel·lícula, el dret a poder promocionar-se esmentant aquest guardó.

Claire Denis, al capdavant d’aquest Jurat, pren el relleu a Paolo Sorrentino, activíssim presifdent en l’edició de 2009;  seguint l’enfilall de cineastes prou reconeguts com Fatih Akin, que ho fou el 2008; la directora Pascale Ferran, que en sigué el 2007; el nord-americà Monte Hellman, en l’edició del 2006, etc.

Fa bo de recordar que, per exemple, l’any passat, l’equip de Fatih Akin van distingir Kynodontas (Canino / Canine) amb el Premi Un Certain Regard; atorgant un Premi del Jurat a la que fou la gran revelació, Policia, adjectiu, i un Premi Especial, ex-aequo, a Ningú no en sap res dels gats perses i a El pare dels meus fills. O que, el 2008, fou Tulpan, la reconeguda amb el Premi Un Certain Regard, enduent-se el Premi del Jurat, Tokyo Sonata.

L’equip que presideix Claire Denis i que haurà de pronunciar-se sobre les pel·lícules que s’han programat a Un Certain regard d’enguany, és el següent:

Claie DENIS -présidenta-

Patrick FERLA -periodista de la ràdio i TV suïsses

KIM Dong-Ho -directeur del Festival de Pusan

Helena LINDBLAD -crítica del Dagens Nyheter

Serge TOUBIANA -director general de la Cinemateca Francesa

FOTO Claire Denis, descansant al rodatge de la seva 35 rhums

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!