L’obra d’Albert Serra, llibre i DVD

El 18 de maig, Capricci treu a França el DVD d’ Honor de cavalleria, acompanyat del llibre en què el crític Cyril Neyrat analitza pla per pla la pel·lícula, comparant les notes de Serra, prèvies al guió, i contrastant-les amb el que queda a la pel·lícula.

Aquest mateix llibre formarà part del pack que Intermedio edita aquest mes de maig, en què hi haurà el DVD d’ El cant dels ocells, el d’ Honor de cavalleria, el “making off” de Mark Peranson (Waiting for Sancho) sobre el rodatge d’ El Cant dels ocells, i diversos curtmetratges d’Albert Serra: Bauçà, Arrigo Alto, Lectura d’un poema, Rússia… El 26 de maig se’n preveu la presentació al Centre d’Art Santa Mònica, de Barcelona.

Li esperen, doncs, unes setmanes amb l’agenda molt apretada, al cineasta del Pla de l’Estany. Després de l’acte barceloní, haurà d’anar-se’n cap a París, perquè el dia 5 de juny i a la llibreria del Centre Pompidoiu, presenta el llibre i DVD d’Honor de cavalleria, i l’endemà, al cinema MK2 Beaubourg assistirà a una projecció del film i a la posterior trobada amb el públic.

Tot això sense oblidar que ara mateix Albert Serra està enllestint l’obre de Teatre “Pulgasari“, que es representarà al Teatre Lliure, dins del cicle “Radicals Lliure”, els dies 13, 14, 15, 21 i 30 de maig de 2010. “Pulgasari” serà interpretada pel mateix Albert Serra, amb Xavi Gratacós i Montse Triola. L’escenografia i illuminació anirà a càrrec de Jimmy Gimferrer; el vestuari, de Marta Juanola, i el so, de Joan Pons i Jordi Ribas. Aquest encàrrec del Lliure, amb el requisit que tingués una base cinematogràfica, està inspirat en el cas real del segrest del realitzador Shing Sang-ok i de l’actriu Choi Eun-hee, en mans del dictador nord-coreà, perquè duguessin a la pràctica les seves idees sobre el cinema.

Quant a la seva obra futura, Albert Serra ha enllestit un documental rodat a la Manxa, per al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que es podrà veure en aquell recinte de la capital catalana l’any que ve. Es tracta d’un nou lliurament de “cartes creuades” en què dos cineastes s’intercanvien filmacions, de manera que és amb l’argentí Lisandro Alonso amb qui Serra bescanviarà aquest rodatge sobre la seva manera de fer cinema. I, per altre cantó, mentre avancen les gestions pel seu nou llargmetratge, Dràcula, en què el mític personatge Bram Stoker estarà empeltat de Casanova; també encara un altre documental, sobre el cineasta sud-coreà Hong Sang-Soo, per a la prestigiosa col·lecció “Cineastes de nôtre temps

FOTO © Andergraun Films Albert Serra, al rodatge d’ El cant dels ocells

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *