Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

31 de juliol de 2010
1 comentari

Venècia 2010 · Competició : “Tòquio blues”, de Tran Anh Hung

Tòquio blues (Noruwei No Mori / Norwegian Wood / Toquio blues / La ballade de l’impossible)

Una bona novel·la de Murakami, adaptada al cinema per un cineasta, el vietnamita Tran Anh Hung, que, després d’impressionar amb títols com L’olor de la papaia verda (Càmera d’Or a Canes 1993) i Cyclo (Lleó d’Or i Premi Fipresci a Venècia 1995), va quedar com eixut creativament parlant, sense que se n’acabés de fer el 2000 amb Al pic de l’estiu, i encara menys amb I come with the rain (2008), protagonitzada per Josh Harnett i que els pocs que l’han vista qualifiquen de desastrosa. L’aposta arriscada de dur Murakami al cinema esdevé, per a Tran Anh Hung, gairebé una darrera oportunitat per retrobar un camí artístic per on reconduir el seu innegable talent.

Tòquio blues (Noruwei No Mori / Norwegian Wood / Toquio blues / La ballade de l’impossible)

Director Tran Anh Hung. Guió Tran Anh Hung, basat en la novel·la Tòquio blues (Norwegian Wood), de Hakuri Murakami (Ed. Empúries). Producció Asmik Ace Entertainment (Japó), Fuji Television Network (Japó), Toho Company (Japó). Durada 2h13.

Repartiment Ken’ichi Matsuyama (Toru Watanabe), Rinko Kikuchi (Naoko), Kiko Mizuhara (Midori), Tetsuji Tamayama (Nagasawa), Kengo Kora (Kizuki) Reika Kirishima (Reiko Ishida)

Sinopsi Tòquio, 1969. El to melanconiós i el sentiment del clàssic dels Beatles “Norwegian Wood” sembla que se li hagi encomanat, a Toru Watanabe, que està prou confús sobre com ha d’encarar les seves relacions. En el fons, aquest taciturn i més aviat seriós universitari està pregonament enganxat a Naoko, el seu primer amor, una xicota tan bonica com reservada, introspectiva. La seva estimació compartida va quedar tanmateix marcada per la mort tràgica del seu millor amic, ja fa uns anys. Toru, malgrat la seva joventut, viu amb consciència permanent de la mort i a Naoko li sembla com si una part d’ella mateixa s’hagués perdut per sempre. La nit del vintè aniversari de Naoko arriben finalment a fer l’amor. Però immediatament després, Naoko deixa els estudis i es reclou. Alhora, en la vida de Toru apareix Midori, una noia totalment diferent a Naoko, animada, extrovertida, segura de si mateixa…. És així com Toru Watanabe ha de triar entre el futur i el passat.

Vídeos [Tràiler VO] Webs oficials [norway-mori (jap)]

Mostra de Venècia 2010
[Competició: “Tòquio Blues” (it / ang)]  Premis a la Mostra de Venècia 2010 [x] i també Festival de Toronto 2010 [TIFF 2010 · Special Presentations: “Tòquio blues” (ang)]

***

Més informació
[IMDB (ang)] [MyMovies (it)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)]

Vendes internacionals [Fortissimo] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Vértigo] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

FOTO Ken’ichi Matsuyama, a “Tòquio Blues”, de Tran Anh Hung

  1. Quina sorpresa ! No sabia que la pel.lícula ha estat dirigida i també amb el guióescrit  per Tran Ahn Hung !
    ”Cyclo, La papaia verda, A la verticalité de l’éte”  …. m’agrada moltíssim aquest director i les seves pel.lícules i portar al cinema una novel.la com ‘Toquio Blues’ té el seu risc. Mmmmm ja tinc ganes de veure-la i li desitjo moltíssima sort al Festival!
    Salut Vador ! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!