Avui, a Sitges 2009 (divendres, 9 d’octubre)

D’entre les projeccions d’avui, al Festival de Sitges:

Íngrid, d’ Eduard Cortés, entra en competició. Així ens la presenta el Festival: Un home que acaba d’estrenar pis troba Ingrid, una artista tan atractiva com misteriosa. La fascinació de l’home per la jove veïna i per la seva vida complicada anirà in crescendo, fins al punt que els secrets de la noia, relacionats amb el món obscur de la màgia, deixaran de ser-ho. Ingrid explora un món en què les representacions artístiques esdevenen nucli visual i sonor. A partir de les seves indagacions sobre les xarxes socials (d’on provenen, per cert, alguns actors no professionals del film), Eduard Cortés ha deixat que les performances inundin la pantalla fins a convertir Ingrid en un flux creatiu.

Paul Giamatti, actor ja de per si força “fantàstic”, convertit no tan sols en ìnterpret, sinó també en personatge principal, en un film de ciència-ficció independent marcada pel to tragicòmic de Txèkhov -Déu-n’hi-do!-: Cold Souls, debut de Sophie Barthes (Competició).

Accident, de Soi Cheang, és una altra de les pel·lícules que, en anar a concurs a Venècia 2009, sortia la pregunta: i què hi fa a Venècia aquest film clarament de Sitges? Pel Lido va passar-hi molt discretament i ara, al lloc adequat -Sitges-, busca fortuna a tall de premi. I el mateix passa -i encara més-  amb La supervivència dels morts, de George A. Romero (Panorama)

A Panorama, Àlex Pastor i David Pastor s’estrenen com a realitzadors de llargmetartges, amb Carriers, una historieta apocalíptica de virus letal… I el noruec Tommy Wirkola n’hi presenta una de zombis: DØD SNØ. Zombis diem…? Si no en vols una tassa, dues -i espera’t!…-: Colin, de Marc Price, a Noves Visions-Discovery.

I a Seven Chances, La terra de la follia, de Luc Moullet, el típic film defensat per la línia clàssica d’aquesta Setmana de la Crítica -aquest, sí-.

***

Cròniques, notícies i altres articles sobre aquesta jornada de Sitges 2009

El virus humà. Judith Vives (Capgròs i bloc Espai Isidor, 10.10.2009): Carriers (Pastor i Pastor)

Eduard Cortés presenta un film pretensiós amb joves artistes de les xarxes d’internet. Imma Merino (El Punt, 10.10.2009) parla d’ Íngrid (Cortés), Cold Souls (Bartes),  Accident (Soi), Venjança (To) i Carriers (Pastor i Pastor)

El viatge a la foscor de Cortés. Teresa Bruna (Avui, 10.09.2009) parla d’  Íngrid (Cortés) i esmenta Carriers (Pastor i Pastor)

Els Pastor aniquilen el món amb una pandèmia mortal a ‘Infectados’. Julián García i Imma Fernández (El Periódico, 10.10.2009) pareln de Carriers (Pastor i Pastor)

Carriers + Íngrid + Survival of the Dead + Cold Souls + Accident (Vilaweb Sitges): Carriers (Pastor i Pastor),  Íngrid (Cortés),  La supervivència dels morts (romero), Cold Souls (Bartes),  Accident (Soi)

Íngrid decepciona a Sitges (Sitges.com): Íngrid (Cortés)

FOTO Íngrid, d’ Eduard Cortés

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *