Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de febrer de 2009
0 comentaris

Les pel·lícules de Berlín 2009: “Chéri”, de Stephen Frears

Chéri (Chéri)

Director
Stephen Frears. Guió Christopher Hampton, basat en el relat de Colette. Producció Cheri Prod (Anglaterra), Bill Kenwright Films (Regne Unit), MMC Independent (Alemanya), Reliant Pictures (EUA). Durada 1h40.

Repartiment
Michelle Pfeiffer (Léa), Rupert Friend (Chéri), Kathy Bates (Madame Peloux), Frances Tomelty (Rose), Tom Burke (vescomte Desmond)

Sinopsi
A començament del segle XX, París és la capital mundana del nostre món. Els artistes, la moda, el teatre i la música… tot va un pèl avançat al seu temps, allà. Però París té nomenada també per les seves prostitutes, dones tan belles, espirituals i experimentades en l’art de l’amor que els prínceps hereus, els ducs i els barons de la indústria s’hi deixen a plar grans picossades de calés. Léa és de les que fins i tot es pot permetre el luxe de passar temporades de vida tranquil·la i agradable, sense exercir l’ofici. Ha quedat per dinar amb la seva antiga companya Madame Peloux, una bellesa il·lustre a qui ja ha passat l’època d’esplendor i que l’edat ha convertit en dona envejosa. No és que li faci gaire el pes, a Léa, però sap el respecte que ha de tenir a una col·lega així. Madame Peloux, però, no s’hi presenta sola. L’acompanya un noi que li diu que és el seu fill. Chéri, com l’anomena sa mare, és de la seva pasta i gaudeix de l’existència despreocupada d’una joventut benestant. Madame Peloux l’hi té grans projectes, però primer Chéri s’ha fer tot un home. I per això demana a Léa que s’encarregui d’ensenyar-lo. Léa ho accepta; però el que comença com un flirt entremaliat esdevé un amor apassionat, l’aprenentatge d’unes setmanes al casal de Léa es converteix en una relació que dura sis anys. Un bon dia, Chéri ha d’anar sol a ca la mare i Léa no s’hi podrà atansar fins més tard. No té pas cap mena de dubte del que els espera, Léa: Madame Peloux ha preparat el casament del seu fill per a una data propera i els dos nuvis s’han de presentar a Léa. Comença així una tràgica història d’amor en què no hi pot haver sinó dos perdedors.

Webs oficials
[x]

Més informació
[IMDB (ang)][AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals i premis
[Berlín 2009 # Competició]

Dist. esp.
[x] Dist. fr. [Pathé] Dist. It. [Rai Cinema]

FOTO @ Chéri Prod Michelle Pfeiffer i Rupert Friend, a Chéri, de Stephen Frears

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!