El bloc d'en Titot

Francesc Ribera

6 d'octubre de 2013
0 comentaris

Ser generós, amb els diners dels altres

El passat 12 de setembre, el Conseller d’Empresa i Ocupació va visitar Berga.
En el transcurs de la seva visita va visitar diverses empreses i es va reunir amb representants institucionals i empresarials de la comarca.

En acabat van anar a dinar i la factura de 711,00€ la van carregar a l’ajuntament de Berga.

 

L’Ajuntament de Berga, en aquests moments té un deute real de 14 milions d’euros (en devem 18 i ens en deuen 4). La situació ha empitjorat substancialment els darrers anys: quan va prendre possessió l’actual alcalde amb el seu equip, fa sis anys, el deute real era de 7 milions, ara 14.
Segons dades que tenim, cada més aquest deute s’incrementara entre 100.000€ i 200.000€.
La única solució que troba l’equip de govern -com va fer la setmana passada- és demanar nous crèdits per poder fer front als pagaments imminents: cóssa endavant i anar fent la bola grossa.

Ara bé, arriba el senyor Felip Puig, que deu dur a sobre una targeta de la Conselleria per pagar les dietes dels viatges de treball que fa, i l’alcalde de Berga, que és delegat de la Catalunya Central, que deu tenir una targeta per pagar dietes de les persones que convida, va i ho paga a compte de l’ajuntament.

En el ple municipal on vam denunciar això, el propi alcalde va defensar-ho assegurant que valia la pena perquè possiblement aquell dinar havia desbloquejat la arribada de la fibra òptica a Berga.
És a dir que el tema de la fibra òptica no es podia solucionar a la reunió, s’havia de solucionar al dinar. Realment, costa molt de creure que en un dinar es desbloquegi per obra i gràcia d’una olleta de fesols i un filet de vedella un tema que fa tants anys que s’hi batalla. De fet, només ha transcendit que Felip Puig va dir “en un termini de tres anys, tindrem tot el país cablejat i arribarà a tots els polígons industrials”. Possiblement ho va pronunciar en el moment del brindis.

711€ no treuran Berga del forat, ni decidiran la seva condemna eterna. Ara bé, el que sí que determina el futur de l’economia de l’ajuntament és el criteri amb que l’equip de govern gasta el que no té. L’equip de govern no tenen la sensació que estem en una situació d’extrema emergència. Van fent. I van carregant totes les factures que, com aquest dinar, creuen de sentit comú, mentre que en una situació com l’actual només s’haurien d’autoritzar les despeses que evitessin que l’ajuntament o la ciutat s’aturés. I ni un euro més.

Però no! S’ha de presumir d’esplendit i fer pagar als berguedans el tiberi que es foten els responsables polítics i econòmics de la nostra ruïna.

(P.D. – favor tornat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!