R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

10 de maig de 2013
0 comentaris

Vicent Partal: ?El diari paper està mort?

El fundador de Vilaweb.cat anima als ‘joves periodistes’ a reinventar-se. 

Vicent Partal Montesinos, director i fundador del portal digital Vilaweb.cat, va assegurar que els mitjans de comunicació tradicionals “ja no tenen sentit”. “El diari paper està mort”, va sentenciar el periodista valencià. No és nou afirmar que el periodisme tradicional i les redaccions de dos-centes persones, típiques de les pel·lícules americanes, han patit una forta transformació. Partal va deixar clar que és partidari del periodisme proper al ciutadà i de donar-li, en la major mida possible, informació que li interessi. La redacció de Vilaweb.cat parteix de la convicció d’informar les 24 hores diàries als seus lectors i per aquesta raó, el portal digital disposa d’un sistema informatiu que pretén saber de què parlen els lectors en tot moment. “Les Xarxes Socials juguen un paper molt important”, va afegir el periodista. Actualment, un periodista necessita d’aquest instrument per poder exercir la seva professió. “FaceBook i Twitter han traçat una línia divisòria, un abans i després del periodisme”, va assegurar Partal. Gràcies a les Xarxes Socials, “pots arribar a difondre informació per arreu del món amb un cost zero”, va sentenciar.  

El fundador del portal digital va llançar un missatge encoratjador als alumnes de la Facultat Ramón Llull: “És un moment fotut per les empreses mediàtiques, però és el millor per fer periodisme”. Amb això, Partal va pretendre animar als joves periodistes a reinventar-se. “Teniu grans oportunitats i moltes facilitats per portar-ho a terme”, va dir. Una qüestió indispensable per exercir la professió, segons el periodista, és saber explicar històries i ser curiós. Vicent Partal va assegurar, tot citant nous projectes periodístics com Byliner o Le Correspondent, que el mòbil serà l’instrument amb el què s’haurà de fer periodisme. El secret és “fer periodisme de qualitat, adaptant-se a la frenètica vida dels lectors”, va acabar. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!