BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

22 de juliol de 2020
0 comentaris

D’on sortiran les misses de la renda ciutadana garantida? Qui se’n beneficia? -Andalusia? No tenen ja “las peonadas”? I Catalunya a la cua, com sempre!

 

DINERS A CANVI DE SERVEIS RESPONSABLES

No es poden donar diners a canvi de res, acaben pensant-se que és la teva obligació i la de ningú més.

Actualment i ja fa anys, a Catalunya es donen ajuts a moltes persones, algunes els cobren per vàries bandes acumulant bons sous a canvi de res, gratuïtament, no hi ha control, qui té més cara cobra més diners. Uns paguen i paguen i paguen, i uns altres cobren, cobren i cobren sense fotre res. Jo tenia una empresa escanyada d’impostos, la seguretat social escanyada de rebuts, havia de pagar-ho per a mi i per als meus treballadors, al final vaig haver de tancar, un meu familiar també li ha passat el mateix.

Sempre he pensat que està bé ajudar a les persones i les famílies, però no està bé ajudar-ne uns i escanyar-ne uns altres.

Sempre he pensat i quan m’he fet més gran n’estic més convençut que no es poden donar diners a canvi de res, és una injustícia pels que paguen i un desastre per a tothom, la comunitat s’empobreix i a més estem creant vagos insolidaris. Tota remuneració d’ajut social ha de ser a canvi d’un servei a la comunitat. S’arriba a la bestiesa de no cercar feina i comprometre’s a res per tal de no perdre “la paga”. I com es diu en castellà “a vivir que són cuatro días. En català abans era diferent: ‘treballem, treballem que la cibada guanyarem!’

Hem d’edificar la República Catalana Independent, aquest és el mandat democràtic que vam decidir els catalans per majoria absoluta el 1r d’octubre del 2017. Hem d’edificar entre tots i per a tots, no pas arruïnar i destruir, perquè si no tenim diners per arreglar la teulada se’ns enfonsarà tot l’edifici català.

Si dones diners sense control t’arruïnes, és com tirar-los a un pou sense fons.

Quan hom es pensa, com es diu a Berga “que tot ho paga la geganta” -referint-se a la geganta de cartró pedra de la Patum- , aleshores qui ho té en compte això dels diners? I si ningú ho controla se t’acaben els diners, t’arruïnes i adéu país.

I parlant d’Europa, Espanya i Catalunya:
D’on sortiran les misses de la renda ciutadana garantida? Qui se’n beneficia?
-Andalusia i Extremadura? No tenen ja “las peonadas”?

No fa gaires mesos Andalusia i Extremadura, per “decreto ley unilateral” van reduir la quantitat d’hores necessàries de treball menusal per a justificar el cobrament d’aquestes “peonadas” que acabem pagant els catalans.

Fa pocs dies ja es va saber a la premsa i crec que a Vilaweb també, que els primers de cobrar la renda ciutadana garantida per a tothom va ser Anadalusia i més quantitat que ningú, i també es va dir que Catalunya no entraria en els llindars de pobresa que preveu aquesta llei presentada pel Sr. Iglesias. O sigui que feta la llei, feta la trampa, i com que els que remenen les cireres són ells, els espanyols, Catalunya a la cua, com sempre!

Crec que a Catalunya hauríem de tenir una agència que controlés aquestes diferències d’impostos, subvencions, ‘peonadas’, …  entre les diferents autonomies i quedaríem parats en veure qui manté tota aquesta festa.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC

Comentaris a l’Editorial de Vilaweb de Vincent Partal:
https://www.vilaweb.cat/noticies/un-dia-per-a-la-historia-deuropa/

Lola Tomàs

22.07.2020  |  01:06

No sé veure per què la renda ciutadana garantida per a tothom ha de ser una bona opció. Estem parlant de fer deures, de compromís, d’implicació i respecte a les lleis europees x part dels estats. Per què no apliquem això a les persones? El col·lectiu ciutadà dona ajuts, subsidis, rendes a canvi de contribucions al mateix col·lectiu, a la societat. Hi ha moltes maneres de col·laborar i de retornar: des de netejar boscos a acompanyar persones grans que viuen soles, només per posar dos exemples ben distants.

Llevat de les pensions, la resta d’ajuts haurien d’implicar un intercanvi, un compromís. Hom s’ha de sentir valuós i útil com a individu i alhora ha de tenir consciència que forma part d’un grup i ha d’aprendre a mirar x col·lectiu, o el bé comú.

    

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA COM HO FEREN ELS PAÏSOS BÀLTICS:
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!