SI VOLEM GUANYAR LA INDEPENDÈNCIA HO HAUREM DE FER EN CATALÀ

 

Comentaris a l’Editorial de Vilaweb, de Vicent Partal:

Laura Borràs, defensaràs al judici la teva i la nostra ànima com a Poble?
TACIT: L’esclau parla la llengua de l’amo.

Què hi fan a Madrid els polítics catalans?  Què hi fem a Madrid?  Pidolar?   Crec que l’autisme seria una bona solució: ‘girem cua i no presentem batalla, dit d’altre forma fugim del camp de confrontació argumentant qualsevol xorrada.’  De totes maneres hi ha moments que s’ha de plantar cara. ERc i CUP li diuen a JxCat que ells tenen criteri propi i que no és el mateix de JxCat, ni el mateix dels lectors de Vilaweb i de molts altres catalans. Però Laura Borràs ha escollit el camí més difícil. Qui parla més de desobediència potser és la CUP, però qui acumula més actes d’obediència al poble de Catalunya és JxCat i qui en pagarà més les conseqüències, Torra i Borràs en són dues figures de pes. Per sobre d’ells amb molta dignitat hi ha el poble ras, centenars de persones, CDR*s i altres polítics de tots els grups.

Entre els partits JxCat, CUP i ERc   cada dia hi ha més distància, és quasi impossible arreglar les coses i poder arribar a fer una coalició que pel que s’ha vist al govern actual no funcionaria.

Cal un projecte polític nou que posi tres condicions per davant de qualsevol interès partidista: 1r la Independència ja, lleial al 1r octubre. 2n Completar la DUI del 27 d’octubre i aixecar la suspensió del 10 d’octubre, 3r Ara el català al seu lloc, sense por i a totes, 4t la unitat independentista guanyadora -tots amb un sol capdavanter, el President de la Generalitat seria el Primer Ministre. Puigdemont després de les eleccions s’hauria de quedar de President de la República , de moment a Waterloo.

És una oportunitat per Puigdemont i per al lleials al 1r d’octubre perquè Puigdemont té la força de guanyador, perquè tothom el coneix -primer factor- molts l’aprecien, altres el valoren…  que com alguns Presidents d’Israel han fet noves alternatives per reconduir la situació del seu país segons els propis objectius, Netanyahu n’és un d’ells. Aquell anomenat “Bloc per la Ruptura”, bloc perquè vol dir tots junts, en bloc, i ruptura perquè és el que ens cal. Santiago Espot de Catalunya Acció i ara de Força Catalunya nés per mi un dels primers candidats, jo li recomano que presenti la seva candidatura a Primàries de Catalunya, ell va presentar Catalunya Acció a Berga el 9 de febrer del 2005 i el títol de l’acte era ni més ni menys que “TRENCAR AMB ESPANYA”, ell té vàries propostes ampliament exposades als seus llibres i discursos: Caràcter, Llengua, Encarar-se amb Espanya, defensar Catalunya i els catalans.

Una pregunta per Laura Borràs: Es defensarà davant de l’enemic amb la nostra llengua ?  com va fer Santiago Espot davant de l’Audiència Nacional donant testimoni del seu país i de la seva identitat o parlarà amb la llengua de l’amo? (Tàcit: L’esclau parla la llengua de l’amo).

Quin panorama, tots els nostres capdavanters del 1r d’octubre parlant amb castellà, perdó, vull dir en espanyol, durant mesos i mesos, una bona obra de teatre -tragèdia o comèdia- depèn de si erets català o “españolísimo”, a la TV des d’un jutjat de Madrid on interpretaven una burla a la justícia. Hauria estat bé que l’obra fos en català i traduïda al Valencià i al Balear, a totes les teles espanyoles i totes les televisions del món, mesos i mesos … el resultat, pobres miserables, ja el sabem tots. Els ha salvat la dignitat del seus actes en defensa de la Independència de Catalunya, ni que fossin imperfectes, però en una batalla d’aquesta dimensió s’hi han d’abocar tots els trumfos i cal fotre la llengua, la nostra millor arma, com una espasa de foc entre cap i coll de l’enemic.

No és una broma ni una ironia, la teva pròpia llengua, la teva dignitat …!  Ara que és de plena actualitat em venen al cap aquells esclaus negres que espanyols i portuguesos segrestaven de les comunitats de les costes africanes i els robaven l’ànima … negres sense ànima  … ara catalans sense ànima per por o renúncia pròpia, ai las!  Al contrari, quin exemple i quina força dóna qui es fidel a la seva llengua.

Laura Borràs, defensaràs la teva i la nostra ànima com a Poble?   
Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Indfependent, del CDR*BIC

————————

Altres comentaris, aquests publicats al mateix editorial:

Josep Ramon Alonso

25.06.2020  |  23:31

Jo no em faig cap de totes aquestes preguntes que planteges, per mi la situació és molt simple: la comparo a una batalla on en una banda estan tots els Unionistes espanyolistes que formen l’estat espanyol i a l’altre costat els partits pseudo-independentistes, en inferioritat numèrica de 90 a 10 i com que no hi ha possibilitat de guanyar la batalla, girem cua i no presentem batalla, dit d’altre forma fugim del camp de confrontació argumentant qualsevol xorrada.

És un puto acte de covardia política especulativa, que pensen que els reportarà més vots per que deixen a l’estacada a una “convergent”.

Lluís Giberga

26.06.2020  |  01:28

Fa uns dies, com a votant seu, vaig adreçar unes altres preguntes -que no van saber afinar tant com les de l’editorial del director- sobre aquesta qüestió als diputats d’un dels partits que avui han defugit les seves responsabilitats abstenint-se de votar -per què hi van anar, doncs, al Congrés dels diputats?-.
No he rebut resposta.
Des d’ara Jo també “abandono la sala”, la seva, la que vaig creure que podia ser una opció compromesa i responsable en defensa d’un independentisme progressista de debò i que, en realitat, ha demostrat ser d’una estupidesa incomprensible i d’una mesquinesa aclaparadora. Però no fujo d’estudi, com ells. Fujo d’aquesta total manca de responsabilitat, d’aquest engany als qui els vam votar, per mirar de retrobar compromís, coherència, claredat i un pèl, ni que sigui un pèl, d’honestedat.

Robert Mora

26.06.2020  |  01:04

…/…
El que han fet ER i CUP (Bildu i Compromís ja són altra cosa) és estúpid, inútil i mesquí. Per eixe ordre.
Estúpid perquè aquesta acció els passarà una factura elevada.
Inútil perquè els seus vots no feien cap falta per impedir el suplicatori de Laura Borràs,
i mesquí perquè el seu desig de treure-se-la de competidora els ha fet blanquejar el TS, justificar els empresonaments de Junqueras i l’exili de Marta Rovira.
I com que una errada tan monumental no és concebible la resposta ha de ser una altra.

Tomàs Reyner

26.06.2020  |  00:53

ERC ja ens ha decebut tan que la d’avui és només una més. La CUP ha fet de CUP, és a dir tan intranscendents com sempre. No anem bé. Marta Rovira i Anna Gabriel, us anyorem

enric arquimbau

26.06.2020  |  00:42

enric arquimbau

Necessitem una nova generació de polítics. Ja és insuportable la misèria moral dels que juguen amb els sentiments del poble.
No vull esplaiar-me. Però la situació a la que han arribat els qui remenen les cireres, ara, és d’una vergonya i indignació absolutes.
Molts d’ells no s’estimen el país. S’estimen la seva borda miserable i el seu sou, abans de res. Han podrit les relacions entre uns i altres de tal manera, que han arribat al patetisme sense ni adonar-se’n. Estan aviciats. Necessitem saba nova; gent neta de cor, amb l’objectiu al frontispici.

Miquel-Jordi STRUBELL

26.06.2020  |  00:17

Que l’independentisme es divideixi segons a qui s’acusa de suposats delictes que el o la poden portar a la presó durant 15 anys, quan tothom té meridianament clar que el judici no serà just, és un símptome molt greu del baix nivell de la direcció actual de segons quines opcions polítiques. Els més de dos milions que vam votar independència l’1 d’octubre de 2017 no ens mereixen això. Ni cap dels dirigents injustament condemnats.

Ramon Sans

26.06.2020  |  00:05

La Sra Laura Borrás es inocente , una buena persona que ha apoyado sin fisuras a encarcelados , exiliados , raperos , CDRs acusados de terrorismo , los presos de Altsasu , no se merece esta falta de solidaridad , estoy profundamente indignado contra BILDU .

Gracias Sr. Partal por sus reflexiones y solidaridad .

Antoni Soy

25.06.2020  |  23:34

Evidentment, hi ha hagut un intent d’aprofitar aquest afer des d’una perspectiva preelectoral. Però qui més ho ha intentat (i ho ha fet), em sembla, i evidentment puc estar equivocat, ha estat JxC que, d’altra banda és qui està més necessitada de fer-ho.
D’altra banda, posats a fer preguntes, la més important és perquè és posa ara sobre la taula aquest tema? I qui li posa? Em sembla que la resposta és el “deep state” espanyol i l’objectiu és debilitar l’independentisme, independentment de partits i sigles.
No m’ha agradat gens l’editorial, però no tant perquè hi estigui o no d’acord, sinó pel to i l’estil i perquè no crec que Vilaweb hagi d’entrar a discutir les picabaralles partidistes.


Fotografia: Santiago Espot sol davant de l’Audiencia Nacional Espanyola,
ell i l’advocada, tots dos en català!

https://www.vilaweb.cat/noticies/les-preguntes-correctes-sobre-el-cas-de-laura-borras/

SI VOLEM GUANYAR LA INDEPENDÈNCIA HO HAUREM DE FER EN CATALÀ

PS: Piulada Twiter

SI VOLEM GUANYAR LA INDEPENDÈNCIA HO HAUREM DE FER EN CATALÀ https://blocs.mesvilaweb.cat/smolins9/?p=274698
Santiago Espot va defensar-se davant l’Audiència Nacional en català, sols en català, com un home autènticament lliure.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *