QUI S’HA DE REUNIR?: 1 – El Poble Lleial al 1r d’octubre? 2 – Puigdemont, Junqueras i la CUP? 3 – JxCAT, ER i la CUP?

  


“Puigdemont i Junqueras s’han de reunir
sí o sí, o passaran a la paperera
de la història i aquest cop no serà la CUP qui els hi enviï”  (Joan Puig)

-Potser millor que passin a la paperera de la història!?  I, segurament millor, que una alternativa política, nacional i electoral, amb voluntat explícita de obeir el Mandat del Poble del 1r d’octubre i de completar la DUI votada i guanyada pels diputats del Parlament, els substitueixi.

A ells, JxCAT, ER i CUP, no els en veig capaços. En aquests moments i dies només se senten les proclames de mancats d’esperit dient que “som pocs” “que no podem” “que no podrem” “que no ens deixaran” “que no tenim relació de forces favorable” i bla, bla, bla!  que si l’1, que si el 10, que si el 27, …?

HOMES DE POCA FE!    LLUITEU I CALLEU!    COORDINEU l’ESTRATÈGIA, PERDEDORS!    AVIAM SI AIXÍ US TRANSFORMEU EN GUANYADORS?    I SI NO EN SOU CAPAÇOS,    PEL BÉ DE CATALUNYA, DEIXEU PAS O COMPETIU NETAMENT I HONRADAMENT EN UNES PRIMÀRIES PER A LA INDEPENDÈNCIA NO PAS PER LA RENDICIÓ DE FET:

-Espero de tot cor que el nou secretariat de l’ANC i qui li toqui ser-ne Presidenta o President no tiri pilotes fora o a les tiri a sobre de la nostra mateixa teulada independentista i UNILATERAL dient bestieses, de l’alçada d’un campanar, com “que no ha guanyat” perquè si ets el guanyador i tens seny i coratge, i sobretot VOLUNTAT DE VICTÒRIA no pots dir-ho això, has de lluitar amb tot el teu cor, amb tota la teva ànima i amb tota la teva força per INDEPENDITZAR CATALUNYA. És la teva responsabilitat!

QUI S’HA DE REUNIR?:

1 – El Poble Lleial al 1r d’octubre?
El Poble lleial i unilateral no pot delegar la Independència als Partits Polítics!

2 – Puigdemont, Junqueras i la CUP?
O espavilem amb la unitat estratègica o haurem perdut un temps valuós.

3 – JxCAT, ER i la CUP?
Els partits, SA (Com els anomena Vicent Partal, director de Vilaweb,
sols són màquines de poder i col·locació, pel que sembla sense ànima catalana.
On és l’ànima dels seus capdavanters?
On és l’apoderament de les seves bases?

(Salvador Molins, Josep Vilalta, Joan Sabata, … ‘Consell Local de la República Independent, del BIC’ Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002.

PS:    https://www.larepublica.cat/opinio/tenim-un-president-pero-no-tenim-govern/

 

La República

EDITORIAL:

Tenim un president, però no tenim govern

 

Joan Puig

JOAN PUIG31/05/2020

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en un acte de Govern / ACN

Agradi o no, aquesta és la realitat que percep la ciutadania davant del desori que els dos partits que donen suport al govern català, ERC i JuntsxCat, mostren públicament. No només les xarxes socials bullen en una guerra civil independentista, sinó que també hi ha les declaracions dels dos partits, incapaços de negociar conjuntament amb el govern espanyol.

Tenim un president, però no tenim un govern que negociï amb força davant del govern espanyol, un dels que ha gestionat més malament la pandèmia, que ens ha convertit en una de les regions del món amb més morts. No ho podem oblidar: no tancar Madrid ens ha costat molt car.

Malgrat que tenim pressupost, això no pot seguir d’aquesta manera. El govern espanyol, sense rebre cap queixa, ha decidit no presentar pressupost fins a l’any vinent. El govern català està més acabat que l’espanyol. Els catalans som una realitat nacional que sempre sorprèn: tenim pressupost però ara toca anar a eleccions, mentre que el govern espanyol no té pressupost i pensa continuar com si no passés res.

Puigdemont i Junqueras s’han de reunir sí o sí, o passaran a la paperera de la història i aquest cop no serà la CUP qui els hi enviï. O s’entenen, o millor que deixin pas a un independentisme on els partits solament siguin uns instruments i la societat civil s’hi posi al davant i ho dirigeixi. Esperem que un cop acabades les eleccions, el nou secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana assumeixi aquest lideratge i, juntament amb Òmnium, plantegin un full de ruta del procés independentista creïble, viable i, sobretot, guanyador.

Però la prova que tenim un president i no tenim govern, perquè és evident que els dos partits ja no se suporten, és el, ni més ni menys, que document signat per al pacte de legislatura entre JuntsxCat i ERC que diu: “la legislatura culminarà amb una multi-consulta que serveixi per validar el procés constituent.” Algú creu encara que la legislatura acabarà amb aquesta promesa feta i signada per les dues forces independentistes?

A hores d’ara cap independentista seriós no es creu aquesta quimera. L’atzucac profund al món independentista, no oblidem que en molt bona part provocat per la violència repressiva de l’1-O, és més evident que mai i provoca el somriure a la Moncloa. O espavilem amb la unitat estratègica o haurem perdut un temps valuós.

————————-

L’Editorial ha estat extret de l’Editorial per Salvador Molins i Escudé, CLR*.Bic

  PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *