Santiago Vidal, el Jutge que en “tres dies” podia organitzar la Judicatura Catalana. Però algú dels que se suposen nostres no ho volia i el van defenestrar. Avui tot seria diferent.

 

Ho va dir Jesúcrist “en tres dies reconstruiré el meu temple”

Santiago Vidal, en el seu moment i encara ara, té la dignitat, la voluntat i la capacitat suficients per edificar i organitzar la Judicatura de la República Catalana Independent.

Si algú o alguns dels suposadament nostres, catalans defensors de la Independència de Catalunya o no defensors, no li hagués impedit al Sr. Santiago Vidal i no l’haguessin defenestrat, si li haguessin ordenat fer l’estructura d’estat català “judicatura catalana” aleshores el MH President de la Generalitat de Catalunya, mesos després, en el moment immediatament posterior a la Declaració “Unilateral” d’Independència votada, guanyada i proclamada al Parlament Català el 27 d’octubre del 2017 per “La Resolució de la Declaració d’Independència dels i les representants del Parlament queda aprovada per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 vots en blanc. Carme Forcadell, Presidenta del Parlament català, 27 oct 2017″ … aleshores, el president català, hauria pogut desmuntar i destituir tots els òrgans i càrrecs judicatoris del Regne d’Espanya a Catalunya i nomenar els nous càrrecs de la Judicatura provisional de la República Catalana tot just estrenada, hauria sigut una de les dues primeres ordres de l’esmentat President com veritable estadista català, l’altra primera ordre s’havia de referir als Mossos d’Esquadra exigint-los la seva fidelitat al nou ens estatal, però ni una ni l’altre ordre no van ser executades pel President Puigdemont, es va imposar un absurd silenci, un silenci de les ombres dels llims …  i en absència d’aquestes ordres del cap d’estat català, després d’un inacabable silenci enmig de boires infinites… -m’imagino per a Catalunya com li passà al seu President màrtir mentre en les darreres hores esperava la mort … a les cinc del matí es trencava el silenci però no ho feia el President català sinó el President espanyol que destituïa de forma fulminant, sense explicacions, el principal cap dels Mossos d’Esquadra.  Ai las! – A les 5 del matí d’aquell dia jo devia estar davant l’ordinador com sempre, i si no jo estava dormint, també en sóc culpable. Ai las!

En el seus diferents moments ja vaig escriure totes aquestes coses, suposo que es poden trobar a l’hemeroteca dels blogs de Vilaweb, també devien ésser aproximadament les cinc de la matinada, ara ja han passat dos anys, ara des del teclat i algun dia de la setmana des del local del Consell Local de la República Catalana, de Berga, promociono els “Consells Locals de i per la República Catalana” i també les inscripcions al cens català del Consell per la República de Waterloo.

Tot com “la veu del profeta que clama en el desert” salvant les infinites distàncies siderals d’aquesta altra referència bíblica amb la que tanco aquest escrit,  recordeu que l’he començat amb aquella que resa “destruiran el meu temple i jo el reconstruiré en tres dies”. “Clamar en el Desert” on sembla que no et sent ningú, en el meu cas perquè els poders constituïts i poderosos, a hores d’ara, ja fan mans i mànigues per tallar les ales d’internet, sigui facebook, siguin els correus electrònics, Telegram, i finalment tancament de Webs,  sobretot Espanya, Xina, Rússia, etc, i també arreu. Només ens queda una esperança, aquella paradoxa de la papallona que aleteja a l’altra banda del món. Això mentre no sigui aquella altra imatge de la pel·lícula “un món de glaç” quan fent un forat amb un taladre et carregues literalment el planeta.

“Santiago Vidal, el Jutge que en “tres dies” podia organitzar la Judicatura Catalana. Però algú dels que se suposen nostres no ho volia i el van defenestrar. Avui tot seria diferent.” Va ser amb mala fe? Va ser per niciesa? Va ser per incapacitat estratègica? Va ser per la manca de tremp i manca de la voluntat de ruptura amb el nostre secular carceller? Va ser per no interpretar bé les eines de les que avui disposem?

Necessitem homes i dones capaços i decidits aprofitar qualsevol moment de Ruptura Unilateral o directe que ens passi pel davant. Els nostres polítics i partits polítics actuals al Pralament no semblen valer per això, llevat la posició de l’ANC, Demòcrates, OAC, Primàries de Graupera i altres excepcions …

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana-, Consells Locals de i per la República. CDR*bic

—————–

Notícia de Vilaweb:

La comissió disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha arxivat un expedient disciplinari contra el jutge Santi Vidal per unes declaracions que va fer el 13 de març a un mitjà de comunicació. El CGPJ ha refusat sancionar-lo perquè quan va fer les declaracions no estava en servei actiu a la carrera judicial, ja que encara no s’hi havia reincorporat després de complir els tres anys de suspensió que li van imposar el 2015. Vidal va dir a Rac1 que el magistrat d’instrucció 13 de Barcelona que va instruir la causa contra ell i diversos membres de la Generalitat pel referèndum del Primer d’Octubre, Juan Antonio Ramírez Sunyer, mort feia uns mesos, va tirar endavant el procediment judicial ‘fent tot allò necessari, fos legal o no, sabent que ell no hauria de pagar cap preu perquè sabia que el pronòstic de la seva malaltia era molt greu i moriria’.

En una nota informativa difosa avui al vespre, el CGPJ explica que el promotor de l’acció disciplinària va considerar que les manifestacions de Vidal eren constitutives de tres faltes greus de ‘desconsideració’ a Ramírez Sunyer, a la lletrada d’administració de justícia d’aquell òrgan judicial i als membres de la carrera judicial destinats a Catalunya i va demanar sancions, amb dues multes de 5.000 euros i una altra de 2.000.

Vidal es va reincorporar a la carrera judicial a mitjans de maig com a titular del jutjat social 27 de Barcelona però ha sol·licitat la seva jubilació anticipada voluntària, que serà efectiva el 31 de desembre.

https://www.vilaweb.cat/noticies/expedient-disciplinari-santi-vidal-declaracions-comunicacio/

Piulada:
Reafirmem el 1r d’octubre. Completem la DUI del 27 d’octubre del 2017. Comprometem-nos en Complir-ne el Mandat: Edifiquem la nostra incipient República: Llengua, Nació, Procés Constituent, Consell per la República, Consells Locals, CDR*s, tots el grups coordinats en xarxa de cèl·lules mare territorials, polítiques i jurídiques, tot fora del sistema de l’statu quo.

     

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *