BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

3 d'agost de 2018
0 comentaris

Preparem la Ruptura. Per la Independència de Catalunya i per l’alliberament dels ostatges.

Així, doncs, preparem la Ruptura.

Per la Independència de Catalunya i per l’alliberament dels ostatges.

No esperem un diàleg efectiu, que no arribarà, Espanya sols vol anar allargant la situació amb la seva intenció de sempre i ben evident, i els Catalans, Catalunya, no ens ho podem permetre. El mandat del Poble Català del 1r d’octubre és clar i vinculant, i cal completar el que vam començar el 27 d’octubre.

Preguntem-nos tots, jo el primer, com ho fa la Mireia Boya: “serem capaços, govern, parlament, societat civil organitzada d’organitzar-nos per a tenir preparada aquesta ruptura.”

Posem-nos a la feina efectiva de cara la República, ja!

(Salvador Molins, CDR*bic, CA, UPDIC, s/ANC, s//ÒMNIUM)

Organitzar i provocar la pròxima ruptura
(Entrevista Vilaweb a Mireia Boya)

jo vull que la gent es reafirmi, es convenci i s’adoni que el poder és seu, no dels partits. Hem de deixar-los de banda i que sigui la gent qui marqui el full de ruta. Quan la gent ha estirat és quan més hem avançat. Ho vau veure en la consulta del 9-N, en el referèndum…”

“veurem si govern, parlament, societat civil organitzada són capaços d’organitzar-se per a tenir preparada aquesta ruptura.”



I què els recrimineu? Què no van saber fer bé?
—No sé si fer una crítica, sense fer autocrítica. El dia D+1 no estava preparat i una de les coses claríssimes és que el dia fort era el dia 3 , i que s’hauria d’haver fet la proclamació d’independència. Més enllà d’això, ens vam equivocar pensant que l’estat espanyol negociaria, pensant que sorgirien mediadors internacionals, pensant que la Unió Europea prendria partit… I tot això no va passar.

Ara mateix us imagineu una nova possibilitat de ruptura?

—Sí que hi ha elements en clau mobilitzadora per a tornar a provar de recuperar aquell 3 d’octubre, tot i que és molt difícil. N’hi ha alguns, i els judicis de la tardor o de principi d’any podrien ser un d’aquests moments, si hi ha una indignació popular per una justícia polititzada de l’estat espanyol que proposarà unes condemnes de molts anys de presó.


Veurem si aquest escenari és capaç de paralitzar el país.
 I fins aquest moment,

veurem si govern, parlament, societat civil organitzada són capaços d’organitzar-se per a tenir preparada aquesta ruptura.

Si no som capaços de fer això, tornarà a passar com el 3 d’octubre, que ens vam mobilitzar molt però no vam saber materialitzar-ho.”

Quina oportunitat representen per l’independentisme les eleccions municipals del 2019?

—En clau de construcció de sobiranies, els ajuntaments són molt importants. Tenim l’article 135, que no permet que els ajuntaments no puguin invertir en polítiques socials. Per tant, la construcció de sobiranies des de l’administració més propera als ciutadans ha de ser en clau d’obediència republicana. Partint d’aquesta base, les forces republicanes han de fer to allò que estigui a les seves mans per a guanyar aquestes municipals. Nosaltres creiem que, en la lògica de guanyar sobiranies, això s’ha de fer amb polítiques rupturistes d’esquerres.

I què us sembla la proposta de fer primàries independentistes?—No ho acabem de veure. És una proposta buida de contingut. És a dir, una llista única d’unes primàries apostaria per remunicipalitzar l’aigua o la llum? Perquè per nosaltres això és la base del control del territori i les polítiques socials que volem. Més enllà del discurs de la unitat, hem de parlar de contingut. I després, ser conscients que a cada municipi hi ha unes dinàmiques diferents. No és igual Lleida que Badalona. La unitat perquè sí no la trobem útil, ans al contrari, resta a un sector de la població que necessita que fem polítiques per a ells, i que són la majoria.

 ——————

https://www.vilaweb.cat/noticies/mireia-boya-cal-organitzar-i-provocar-la-propera-ruptura/

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!