Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

31 d'agost de 2006
7 comentaris

La portada d’El Periódico

La portada d’aquest dimecres d’El Periódico de Catalunya (a la imatge) és la més original de la premsa catalana, l’endemà de l’anunci del relleu a l’alcaldia de Barcelona com a carambola pel canvi al ministeri d’Indústria. Em sembla molt bé que el diari cedeixi el protagonisme informatiu al nou alcalde en detriment del nou ministre. Va en la línia d’això que deia ahir: és més potent l’alcaldia de la capital del teu país que no pas un més dels molts ministeris del govern de l’Estat. L’atreviment gràfic i periodístic, però, entra en crisi -al meu parer- amb la credibilitat que tot mitjà de comunicació necessita projectar.

Potser s’han passat amb el sabó.

Juan Varela: La renovación avanza en El Periódico

Anotació anterior: Clos canvia Barcelona per Madrid

 1. Suposo que en ànim de no molestar els teus companys periodistes d’El Periódico, titlles la portada d’original, on s’hauria de dir tendenciosa i escandalosa.

  Tot i estar d’acord que l’alcalde de la capital és més important que un ministre a Madrid, crec que s’han passat molt amb la portada. Subtítols com: "Els seus amics diuen que és un paràs, …" Quina profunditat periodística!!! Quanta investigació!

  Jo també he fet un post d’aquesta escandalosa portada. M’alegra coincidir amb tu. Segueix endavant Saül! Som molts els que et seguim dia a dia (a vegades més d’un cop al dia).

 2. És clarificador que les subvencions de  "El Socialista", perdó, volia dir "El Periódico", estan en relació inversa a la minva de tiratge. Mentre més accentuada és la caiguda d’exemplars, més subvencions de tota mena.

  Cada vegada ens apropen més a la "democracia a la mexicana" del PRI. Recordem, setanta anys al poder, presidents "tapados", governadors, alcaldes, corrupció desbocada, "mordidas", assassinats en clau interna, mitjans de comunicació al dictat, subordinats i subornats….

 3. A mi el que més em va agradar era "culé de toda la vida, apasionado de los ‘diables’ sus amigos dicen que es un padrazo, un hombre cordial y campechano". Això és informació. I el que més sorpren -o no- és que salti la notícia el mateix dia que el Delegat del Govern espanyol va a menjar-se el marrón de l’aeroport. I tampoc deu ser casual que la portada se l’emporti el montillista i a Clos -que és menys de la corda de l’aparell- li fotin la frase-cagada del dia perquè se’l mengin el lleons. Ai, la premsa de partit!

 4. Saül, no seria més adient una imatge d’aquest diari en la versió catalana en lloc de la versió castellana?
  Potser cal una mica d’autocrítica per no perdre el nord, i així no
  caure en aquella inèrcia de l’altiplà…el referent ha de ser Catalunya
  !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!