Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

27 de juliol de 2004
2 comentaris

Epistolari Coromines-Sales

Els incansables Joan Pujadas i Josep Ferrer han tingut cura de l’edició de l’epistolari entre l’eminent lingüista i patriota exemplar Joan Coromines i l’escriptor i editor Joan Sales. Un centenar de cartes escrites entre 1956 i 1983 i que ara s’editen gràcies a la Fundació Pere Coromines, l’ànima de la qual és Max Cahner.

Tinc a les mans el setè volum dels epistolaris que edita la Fundació Pere Coromines, i que recull el centenar de cartes entre Joan Coromines (Barcelona, 1905-Pineda de Mar, 1997) i Joan Sales (Barcelona ,1912-1983), dos patriotes combatius, dos homes de caràcter. Prologat per Albert Manent, el volum inicia la relació epistolar a l’exili, quan Joan Coromines, professor a la University of Chicago, es posa en contacte amb Joan Sales, editor dels "Quaderns de l’Exili" (Mèxic). L’epistolari, com ja és habitual en aquesta col·lecció, es presenta amb una coberta de l’artista santpolenc Perejaume. Si teniu ganes de "tafanejar" entre les cartes d’aquests dos intel·lectuals catalans (i d’aproximar-vos al seu context històric) feu-vos amb el treball dels amics pinedencs Pujadas i Ferrer, estudiosos de Joan Coromines.

  1. A on puc trobar el llibre?. L’editorial és Curial?. Podries donar el mail de contacte de la Fundació, aquests llibres són molt difícils de trobar a les llibreries i a vegades va bé anar al gra. Podries afegir tot aixó a la notícia’. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!