Transició energètica

d'on partim, cap on anem i com ho fem?

26 de febrer de 2014
Sense categoria
0 comentaris

Creació del Col·lectiu Tesla

Context

·         En el context de transició nacional catalana -caracteritzat per una fase de debat previ al moment de decisió, una fase de transició i la construcció del nou país -, els àmbits de l’energia i les telecomunicacions tenen un caràcter estratègic.

·         És hora de posar en valor els avantatges i les oportunitats que la construcció d’un nou estat ens pot proporcionar, però també mitigar els riscos als que ens afrontem. Si bé som conscients que en aquesta fase del procés caldrà respondre reactivament, amb constància i rigor, als arguments que pretenguin desestabilitzar el procés, és sobretot necessari fer propostes engrescadores, ben fonamentades i solvents que permetin avançar cap a una societat descarbonitzada.

·         En la fase de construcció del nou estat caldrà mobilitzar el talent del país i la societat civil per bastir un model energètic i de telecomunicacions avançat, ambientalment sostenible, competitiu i participatiu, que contraresti les inèrcies i el joc dels grans interessos.

·         Finalment, considerem fonamental mobilitzar suports internacionals per a l’èxit del procés.

Col·lectiu TESLA, energia, telecomunicacions i país. Qui som.

En el context esmentat, un grup de professionals, acadèmics i empresaris independents relacionats amb els camps de l’energia i les telecomunicacions, volem contribuir modestament a l’èxit d’aquest moment històric amb el nostre coneixement, experiència i estudi.

Fem nostre el nom de Nicola Tesla <www.ca.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla>, com a referent tecnològic i empresarial en el camp de l’energia i la informació, el qual ens mereix respecte i admiració.

Som un col·lectiu lleuger d’estructura i actuem sota un sol nom amb un sistema intern de validació que ens permeti actuar amb una sola opinió. En cada cas intervindran les persones més preparades o adequades en funció del tema a tractar, la informació a aportar o la iniciativa a endegar.

A dia d’avui, i per ordre alfabètic, el grup impulsor està format per: Joaquim Corominas, Ermen Llobet, Santi Martínez, Pep Salas, Lluc Torcal, Josep Verdaguer i Oriol Xalabarder. Ens proposem créixer en membres i col·laboradors, amb diferents nivells d’implicació i visibilitat.

Objectius

Amb vocació de servei al País, volem:

        Contribuir des de la societat civil, al debat previ a l’acte de decidir, tot aportant objectivitat i dades rigoroses en qüestions energètiques i de telecomunicacions, així com perspectives avançades i engrescadores per a la construcció del nou estat català.

   Contribuir a la definició i posada en marxa dels models energètic i de telecomunicacions a implantar en el nou estat amb criteris avançats d’ecologia, competitivitat i viabilitat econòmica, conjuntament amb la participació activa de la societat civil, consumidors i el conjunt d’agents del sector.

            Fem nostre els respectius fulls de ruta de la Unió Europea.

    Contribuir a la internacionalització del procés tot mobilitzant les xarxes de contactes internacionals dels membres del col·lectiu, aprendre d’altres realitats i teixir complicitats.

Contacte

Per difondre la nostra tasca, hem creat un bloc http://blocs.mesvilaweb.cat/Tesla

i una adreça a Twitter @ColTesla.

Podeu contactar també al correu electrònic Col.lectiu.Tesla@gmail.com

 

Poblet, 9 de febrer de 2014


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.