Ramon Tremosa

Torre de Guaita

20 de novembre de 2014
0 comentaris

Cas Google i referèndums a Escòcia i Catalunya al Parlament Europeu

Aquestes dues darreres setmanes han estat intenses al Parlament Europeu: ahir vam realitzar un roda de premsa amb l’eurodiputat alemany Andreas Schwabb sobre el cas Google, amb assistència d’una trentena llarga de periodistes que segueixen el cas a Brussel.les, sobretot anglosaxons. Nosaltres vam presentar una proposta de solució (el “rotation mechanism”) que pot contribuir a evitar el monopoli de facto que Google té avui de manera creixent a Europa (un 90% del mercat de cerques a internet), cosa que no passa a Estats Units (on només hi té un 50%, en dura competència amb Yahoo i Yelp).  Us adjunto la llarga nota de premsa en anglès que vam distribuir als periodistes, que van fer-nos moltes preguntes relatives a si la Comissió Europea ha de multar Google per abús de posició de domini (una multa que podria ser de 5.000 milions d’euros), o bé donar una altra oportunitat a Google per a que ella mateixa proposi una solució que doni joc també a les empreses competidores europees. Aquest és un tema que a Catalunya té poc ressò però que a l’Andreas i a mi ens ha donat visibilitat als principals mitjans anglosaxons en els darrers mesos, amb aparicions a Financial Times, Wall Street Journal i New York Times i altres. Us adjunto pàgina notícia publicada al FT el passat setembre, amb cita i foto meva sobre el cas Google:

Foto FT Google

Aquí teniu l’enllaç de la nota de premsa abans esmentada per si hi teniu interès:

http://tremosa.cat/noticies/ramon-tremosa-andreas-schwab-expliquen-les-novetats-sobre-cas-google-brusselles

foto ian duncan

D’altra banda fa dues setmanes l’eurodiputat escocès Ian Duncan va organitzar una jornada sobre referèndums d’independència i UE al Parlament Europeu, en el qual vaig participar gustosament. Ian Duncan s’ha donat a conèixer a Catalunya perquè va encapçalar la delegació de diputats internacionals el passat 9N, la qual cosa diu molt al seu favor: ell és un diputat “tory”, conservador i unionista britànic, però “abans demòcrata i, per tant, a favor del referèndum”. Aquesta conferència va ser molt interessant, a la foto hi apareixen també l’eurodiputat flamenc Mark Desmemaeker (de l’NVA, que també va venir a Catalunya) i l’eurodiputat alemany Hans-Olaf Henkel, que durant molts anys va ser president d’una de les patronals alemanyes més importants. Us deixo el resum de la conferència que el mateix Ian Duncan va publicar ahir al seu bloc, per si hi teniu interès.

http://www.ianduncan.org.uk/blog/report-how-can-regional-governments-become-more-engaged-eu

També aquesta setmana Euranet ha publicat un vídeo sobre Catalunya de 14 minuts, on hi surto parlant del procés català, de la incapacitat de l’Estat espanyol per a reformar-se i de la necessitat de les nacions europees per ser competitives en el segle XXI en un món cada cop més obert i integrat, fet que les força a disposar d’un estat propi si l’estat al qual pertanyen no els proporciona un marc eficaç. Aquí teniu el vídeo:

http://euranetplus-connect.eu/eu-files/index.php?id_category=1

Altres activitats: també fa dues setmanes vam presentar al Casal Català de Brussel.les, davant de 50 persones, el darrer llibre de l’Aleix Sarri. Vam comptar amb la presència del comissari Almúnia, tot un plaer, que durant més de dues hores va debatre amb nosaltres sobre el futur de la Unió Europea i de l’euro i va contestar preguntes del públic (tot l’acte va ser en català, per cert). Aquí en teniu la foto:

Foto Almunia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!